100 euro per schoolgaande kind/maand in een dorp in Castellón

100 euro per schoolgaande kind/maand in een dorp in Castellón
Beeld: Canva

100 euro per schoolgaande kind/maand in een dorp in Castellón

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – De gemeente van het kleine dorp El Toro wil meer schoolgaande kinderen om zo ervoor te zorgen dat de plaatselijke school open kan blijven. Op dit moment zijn er tien kinderen die naar school gaan in El Toro, maar dat moeten er meer worden. Als initiatief geeft de gemeente aan families met schoolgaande kinderen 100 euro per maand en per kind.

Het dorp El Toro, dat in het binnenland van de provincie Castellón in de Comunidad Valenciana ligt, heeft in totaal 239 inwoners. Slechts tien van deze inwoners gaan in het dorp naar school waar vier leraren werken en daar wil de gemeente wat aan gaan doen.

Families die in El Toro gaan wonen en daar hun kind of kinderen onder de 12 jaar inschrijven, krijgen daarna 100 euro per maand per schoolgaand kind. Op deze manier wil de gemeente iets doen aan de leegloop van het platteland en dat begint bij de school. Want, zo zegt de burgemeester, een dorp is pas levendig als er kinderen zijn en als deze een eigen school hebben.

De 100 euro/maand per schoolgaand kind is een van de manieren om meer bewoners aan te trekken. Dat is iets wat andere dorpen ook al doen, op verschillende manieren en met diverse bedragen zoals we HIER om als beschreven hebben.

dorpen
Vijf dorpen in Spanje die bewoners betalen om er te gaan wonen
Er zijn diverse gemeenten in Spanje die nieuwe inwoners betalen om in hun dorp te wonen om bv. scholen open te kunnen houden en ontvolking tegen te gaan. Dit zijn een paar Spaanse dorpen.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud