Carrefour gaat met Supeco de strijd aan met low cost supermarkten in Spanje

Carrefour gaat met Supeco de strijd aan met low cost supermarkten in Spanje
Beeld: Supeco / web

Carrefour gaat met Supeco de strijd aan met low cost supermarkten in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De low cost of budget supermarktketens in Spanje zoals de Aldi en Lidl doen het goed, zeker in de tijd van een crisis en hoge inflatie. De Carrefour keten heeft in Spanje al een groot marktaandeel en staat achter de nummer een, Mercadona, op de lijst. Maar toch wil de van oorsprong Franse keten meer klanten winnen in de budgetsector. 

En dat wil Carrefour doen door meer winkels van Supeco te openen, de low cost keten van de Carrefour-groep. Het Supeco concept werd tien jaar geleden in 2012 al gestart in Spanje en werd daarna geëxporteerd naar Frankrijk. Inmiddels zijn er 120 Supeco supermarkten in Spanje (40) en Frankrijk te vinden, maar dat moet met minstens 80 nieuwe vestigingen stijgen naar 200 low cost supermarkten in 2026.

Voor 2022 staan 16 nieuwe Supeco supermarkten gepland in Spanje waarna het totale aantal boven de 50 zal stijgen. De Supeco winkels zijn te vinden in Andalusië, Cantabrië, Castilla-La Mancha, Castilla y León, Catalonië, Ceuta, Madrid, de Valencia regio, Extremadura en Galicië. 

De winkels worden gekenmerkt door een grote verkoopruimte, die ook de dienst doet als magazijn, met een oppervlakte van ongeveer 1500 vierkante meter, met een minimaal interieur zonder al te veel luxe. De Supeco winkels zijn doorgaans niet in stedelijke centra te vinden, maar daarbuiten waardoor klanten vaak met de auto of openbaar vervoer naar de winkel moeten gaan.

Ga naar de inhoud