Geen penis-hoofdbanden en sekspoppen meer tijdens erotisch getinte vrijgezellenfeesten in Málaga

Geen penis-hoofdbanden en sekspoppen meer tijdens erotisch getinte vrijgezellenfeesten in Málaga
Beeld: Canva

Geen penis-hoofdbanden en sekspoppen meer tijdens erotisch getinte vrijgezellenfeesten in Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Gemeente Málaga is al een tijd bezig met een strijd tegen het geluidsoverlast in het centrum van de stad en daar komen nu de vrijgezellenfeesten bij. De banale festiviteiten met groepen mannen en vrouwen die verkleed over straat lopen en de boel op stelten zetten is geen ongewoon gezicht in Málaga. Maar de inwoners hebben het helemaal gehad met de banale erotisch getinte vrijgezellenfeesten ofwel de ‘despedidas eróticas’.

De inwoners van het oude stadscentrum zijn het zat, ze willen geen banale vrijgezellenfeesten meer op straat zien. Daarom zal Málaga de gemeentelijke verordening aanpassen en komt er een verbod op erotische kleding en erotisch getinte attributen, zoals penis-hoofdbanen of opblaasbare sekspoppen.

De politie heeft de afgelopen maanden tientallen meldingen binnengekregen van geluidsoverlast en grensoverschrijdend gedrag tijdens vrijgezellenfeesten in het centrum van Málaga. Daarbij gaat het om bedrijven zoals bars en restaurants maar ook om personen. Daar moet, als het aan de gemeente ligt, zo snel mogelijk een einde aan komen.

De politie zal in eerste instantie waarschuwend optreden als ze geconfronteerd worden met groepen personen met erotische kleding of erotische attributen op straat. Gaat die houding echter door, dan worden er hoge boetes gegeven om zo het low cost toerisme te verbannen uit het centrum van Málaga.

Daarbij gaat het dus vooral om de ‘despedidas de solteros y solteras’ die ‘sin vestimenta’ of ‘únicamente en ropa interior’ over straat lopen. Ook het dragen van ‘prendas o complementos que representen los genitales del ser humano’ en het bij je dragen van ‘muñecas u otros objetos o elementos de carácter sexual’ wordt verboden.

Ga naar de inhoud