Een overzicht van de beste supermarkten in Spanje voor biologische producten

Een overzicht van de beste supermarkten in Spanje voor biologische producten
Beeld: Canva

Een overzicht van de beste supermarkten in Spanje voor biologische producten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Mercadona is en blijft de meest bezochte en geliefdste supermarkt van Spanje maar niet voor de liefhebbers van biologische of ecologische producten. Terwijl andere ketens met de tijd meegaan en zelfs veel moeite doen om het assortiment ‘productos ecologicos’ uit te breiden, heeft de Mercadona helemaal niets biologisch in het assortiment. Maar welke supermarktketens in Spanje bieden de meeste biologische producten aan?

De Organisatie van Consumenten en Gebruikers (OCU) heeft een eigen onderzoek gedaan naar de supermarktketens en hun aanbod van biologische producten. De eerste conclusie van dit onderzoek is dat de ‘productos ecológicos’ te duur zijn en dat het aanbod te klein is. En dat is op zich vreemd want de consumenten vragen wel steeds vaker om biologische producten, iets waar diverse ketens op inspringen.

Volgens de OCU zijn de Alcampo, El Corte Inglés, Carrefour en de Eroski de supermarktketens die de meeste biologische producten aanbieden en het grootste assortiment en variëteit hebben. Veel van deze bioproducten zijn huismerken wat de prijs drukt want als het om A-merken gaat dan stijgt de prijs ook meteen. 

De OCU zegt dat deze vier grote ketens een vergelijkbaar aanbod hebben van goede biologische producten die te vergelijken zijn met supermarkten die gespecialiseerd zijn op veganistische, vegetarische en biologische artikelen zoals Veritas, Naturitas, Herbolario Navarro, Planeta Huerto of Biosano.

Naast de Alcampo, El Corte Inglés, Carrefour en de Eroski zegt OCU dat ook het online warenhuis Amazon veel biologische producten in het assortiment heeft, maar niet zozeer bij de Amazon Fresh afdeling. Maar ook andere ketens zoals de Aldi, Lidl, Consum, Caprabo, Condis en Gadis bieden steeds meer betaalbare biologische producten aan, ook vaak als huismerk. Als het om verse producten gaat zoals fruit en groente, maar ook vlees en vis, dan doen de Carrefour, Aldi en Lidl het wat betreft aanbod en prijzen goed.

De enige supermarktketen die geheel buiten de boot valt is ook meteen de grootste en meest bezochte keten, de Mercadona. Als je daar elke week boodschappen doet, zul je zien dat het aanbod van biologische producten in feite niet bestaat. En dat is best verrassend voor zo’n geliefde supermarkt.

Ga naar de inhoud