Vliegveld Reus-Costa Dorada heeft tot maart 2023 geen vluchten meer

Vliegveld Reus-Costa Dorada heeft tot maart 2023 geen vluchten meer
Beeld: Google Streetview / screenshot

Vliegveld Reus-Costa Dorada heeft tot maart 2023 geen vluchten meer

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het is niet de eerste winter dat de Costa Dorada het zonder vluchten bij het provinciale vliegveld moet doen. Het vliegveld Reus-Costa Dorada heeft de afgelopen week afscheid genomen van het zomerseizoen en met de laatste Ryanair-vlucht naar Dublin werd 2022 afgesloten. Tot maart 2023 zullen er geen vliegtuigen meer landen of opstijgen van de Catalaanse landingsbaan. Het goede nieuws is dat voor 2023 er nu al een dertigtal routes gepland staan, waaronder naar Eindhoven, Brussel-Charleroi en Brussel-Zaventem.

Het zijn de luchtvaartmaatschappijen Ryanair, Jet2, TUI en TUIFly die op hun websites nu al tickets aanbieden voor vluchten vanaf maart 2023. De laatste vlucht dit jaar was van Ryanair naar Dublin waarmee de Ierse budgetvlieger in het zomerseizoen 2022 de eerste en laatste luchtvaartmaatschappij bij de ‘Aeropuerto de Reus’ was. In de zomer van 2022 hebben meer dan 820 duizend passagiers gebruik gemaakt van het vliegveld.

Maar zoals eerder vermeld, het goede nieuws is dat voor het komende jaar weer een dertigtal bestemmingen aangevlogen zullen worden vanaf en naar het provinciale vliegveld van de Costa Dorada. Tot maart 2023 moeten de Costa Dorada-gangers gebruik maken van de luchthaven van Barcelona-El Prat, op een uur rijden.

Vanaf maart wordt weer naar en vanaf het vliegveld van de Costa Dorada gevlogen met de eerste vluchten van Ryanair. De overige luchtvaartmaatschappijen, te weten Jet2, TUI en TUIFly, beginnen pas in april of mei. 

De eerste Ryanair-vluchten beginnen op 26 maart 2023 naar en vanaf Brussel-Charleroi (tot 27 oktober), Cork, Dublin, East Midlands, Liverpool, Londen-Stansted gevolgd door vluchten naar Eindhoven (tot 28 oktober), Shannon en Manchester op 27 maart 2023.

Ryanair verbindt Reus-Costa Dorada drie keer per week met Brussel-Charleroi en vijf keer per week met Eindhoven. TUIFly vliegt vanaf 10 mei 2023, twee keer per week naar en vanaf Brussel-Zaventum (tot 1 oktober).

Ga naar de inhoud