Inwoners van Benidorm krijgen 50 euro om uit te geven bij lokale winkels en bedrijven

Inwoners van Benidorm krijgen 50 euro om uit te geven bij lokale winkels en bedrijven
Beeld: Passeig de la Carretera / 123rf

Inwoners van Benidorm krijgen 50 euro om uit te geven bij lokale winkels en bedrijven

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De bij het bevolkingsregister van Benidorm ingeschreven inwoners krijgen vijf vouchers van 10 euro die ze in lokale winkels die deelnemen aan de actie kunnen uitgeven. Om kans te maken op de 50 euro die de gemeente schenkt aan de ‘empadronados’ moet je ingeschreven staan bij de gemeente en meerderjarig zijn.

De burgemeester van Benidorm, Toni Perez, heeft de actie ‘#BenidormTeDaMás’ bekend gemaakt met de ‘bono consumo’ van 50 euro bestaande uit vijf ‘bonos’ van elk 10 euro. Elke persoon die in Benidorm is geregistreerd als fiscale inwoner en meerderjarig is, krijgt toegang tot vijf vouchers van elk 10 euro die tot 31 december 2021 kunnen worden ingewisseld bij lokale winkels, horeca of bedrijven die zich bij de campagne hebben aangesloten.

Elke voucher van 10 euro kan worden gebruikt als korting op aankopen of drankjes gelijk aan of groter dan 20 euro. Gebruikers hebben toegang tot deze vouchers in QR-formaat via een specifieke smartphone app of webpagina die voor de campagne wordt gemaakt. Zowel in de ‘app’ als op het web kun je de winkels en andere bedrijven raadplegen die zich hebben aangesloten bij #BenidormTeDaMás. De website moet nog gelanceerd worden. 

De gemeente Benidorm heeft voor deze lokale actie een bedrag van 3.094.500 euro uitgetrokken. De burgemeester geeft aan dat dit geld 100% afkomstig is uit de gemeentekas maar een impact kan genereren van 6,2 miljoen euro als iedereen de speciale vouchers gebruikt.

Ga naar de inhoud