Zestien maanden celstraf voor het doodslaan van twee puppy’s in Baskenland

Zestien maanden celstraf voor het doodslaan van twee puppy’s in Baskenland
Beeld: Guardia Civil / prensa

Zestien maanden celstraf voor het doodslaan van twee puppy’s in Baskenland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ÁLAVA – Een man is door de rechter voor 16 maanden naar de gevangenis gestuurd voor het doodslaan van twee Engelse Setter puppy’s. Er werd tegen de dierenbeul 12 maanden celstraf voor elke dode hond gevraagd maar de rechter in Vitoria, in het Baskenland, verlaagde dat naar twee keer 8 maanden celstraf.

De SEPRONA-dienst van de Guardia Civil begon het onderzoek in deze zaak, genaamd TXAKUR, nadat ze een melding had binnengekregen van twee dode puppy’s die in een bos in Álava waren begraven. De lichamen van de zeer jonge honden werden naar een laboratorium gebracht voor onderzoek. Daar bleek dat de honden met een stomp voorwerp waren geslagen waardoor de twee Engelse Setter puppy’s hoofdtrauma kregen wat uiteindelijk fataal was.

Aangezien de SEPRONA dit soort misdrijven ernstig neemt bracht de Guardia Civil de lichamen naar Valencia waar een DNA-onderzoek werd gedaan. Nadat de agenten DNA hadden verzameld werd een onderzoek gestart op een boerderij waar een Engelse Setter gevonden werd die recent puppy’s had gekregen. Omdat er ook andere jonge honden werden gevonden die veel leken op de twee dode honden nam men DNA-monsters om deze te vergelijken met de dode puppy’s.

Het resultaat was positief waarop de dierenbeul werd gearresteerd en voor werd geleid in de rechtbank in Vitoria. Daar heeft de rechter de man 16 maanden (twee keer 8 maanden) gevangenisstraf gegeven voor de dood van de twee puppy’s. Verder mag de man gedurende 12 maanden geen contact hebben met dieren of een beroep uitoefenen waarmee hij in contact komt met dieren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.