11-jarige Carlos Higes zoekt tweede titel voor Spanje tijdens het Junior Eurovisiesongfestival

11-jarige Carlos Higes zoekt tweede titel voor Spanje tijdens het Junior Eurovisiesongfestival
Beeld: Corinne Cumming /EBU

11-jarige Carlos Higes zoekt tweede titel voor Spanje tijdens het Junior Eurovisiesongfestival

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds vrijdag 20 uur is het mogelijk om jouw stem uit te brengen op jouw favoriete zanger of zangeres tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2022. Naast Spanje doet ook Nederland mee dit jaar. Terwijl Spanje de 11-jarige Carlos Higes met het lied ‘Señorita’ naar Armenië heeft gestuurd, probeert Nederland met de 12-jarige Luna Sabella en het lied ‘La Festa’ de trofee mee naar huis te nemen. De finale van het Junior Eurovisiesongfestival 2022 vindt plaats op zondag 11 december vanaf 16 uur. Nederland opent de wedstrijd terwijl Spanje als elfde gepland staat. In totaal zijn er 16 optredens.

Spanje wist slechts een keer het Junior Eurovisiesongfestival te winnen, iets wat gebeurde door María Isabel met het lied ‘Antes muerta que sencilla’ in 2004. Gedurende 13 jaar deed Spanje daarna niet meer mee met dit Europese festival voor jonge artiesten, maar in 2019 werd Melani naar het Junior Eurovisiesongfestival gestuurd. Zij eindigde toen als derde. In 2020 wist Soleá ook als derde te eindigen, maar tijdens de 2021 editie deed Spanje het minder goed en eindigde Levi Díaz als vijftiende.

In 2022 is het de beurt aan de 11-jarige Carlos Higes die met zijn swingende lied ‘Señorita’ als grote kanshebber gezien wordt. Carlos komt uit Valencia en werd in Spanje uit 95 kandidaten gekozen. Carlos is een ware popkenner en haalt zijn inspiratie uit Justin Bieber, Sebastian Yatra, Blas Cantó en natuurlijk de Spaanse deelneemster aan het Eurovisie Songfestival in 2022, Chanel. Bekijk hieronder de video van zijn lied.

Nederland heeft de 12-jarige Luna Sabella naar Armenië gestuurd waar ze met haar lied ‘La Festa’ zal optreden en strijden voor de titel. Net zoals het Spaanse lied is het een swingende song geworden, maar wordt dat in het Engels en Nederlands gezongen. Bekijk hieronder de video van haar lied.

Ga naar de inhoud