Nederlanders en Belgen die in 2021 de Spaanse nationaliteit hebben aangevraagd

Nederlanders en Belgen die in 2021 de Spaanse nationaliteit hebben aangevraagd
Beeld: 123rf

Nederlanders en Belgen die in 2021 de Spaanse nationaliteit hebben aangevraagd

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als een Nederlander of Belg in Spanje gaat wonen hoeft hij/zij niet van nationaliteit te veranderen en is het zonder problemen mogelijk om met de eigen nationaliteit te leven, wonen en werken in Spanje. Maar er zijn altijd mensen die compleet willen immigreren in Spanje en de Spaanse nationaliteit aanvragen. Maar om hoeveel Nederlanders en Belgen gaat het in 2021?

Het Spaanse Statistiekbureau (INE) maakt regelmatig de cijfers bekend van het aantal buitenlanders dat de Spaanse nationaliteit aanvragen en heeft gekregen. Nu zou men verwachten dat Nederland en België niet op die lijst voorkomen, maar als we kijken naar de gegevens, dan zijn er toch inwoners van Nederland en België die alles achter zich hebben gelaten en hebben gekozen voor een Spaanse nationaliteit.

Aantal Nederlanders en Belgen

Uit de cijfers over 2021 die HIER te vinden zijn kunnen we opmaken dat er 33 personen met de Belgische en 28 personen met de Nederlandse nationaliteit deze ingeruild hebben voor de Spaanse nationaliteit. Het gaat om 20 Belgische en 14 Nederlandse mannen en 13 Belgische en 14 Nederlandse vrouwen. Als we kijken naar alle nationaliteiten hebben in 2021 in totaal 144.012 personen de Spaanse nationaliteit aangevraagd en gekregen.

In Andalusië zijn 4 Belgische en 3 Nederlandse personen die de Spaanse nationaliteit hebben gekregen. In Aragón gaat het om een 1 Belg, in Asturië om 2 Nederlanders, op de Balearen en Canarische Eilanden gaat het om 3 Nederlanders op elke archipel en in Cantabrië gaat het om 1 Belgen en 3 Nederlanders. 

In Castilië en León gaat het om 1 Belgen en 1 Nederlander, in Castilla-La Mancha om 1 Belg, in Catalonië zij het 12 Belgen en 4 Nederlanders, in de Valencia regio 3 Belgen en 6 Nederlanders, in Galicië om 1 Nederlander, in Madrid 9 Belgen en 1 Nederlanders, in Murcia 1 Belg en 1 Nederlander. In Navarra, La Rioja, Baskenland en Extremadura hebben geen Belgen en Nederlanders de Spaanse nationaliteit gevraagd.

Ga naar de inhoud