Search
menu
Search

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (2)

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (2)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (2)

Intro: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper, alsof de wereld aan je voeten ligt, gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Maar waar ze wel willen wonen, ze hebben geen idee. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Een sprong in het diepe. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

Afgelopen maandag, 4 december, zijn we de camper op gaan halen en is ons avontuur echt begonnen. Pas in de camper keken we elkaar aan en hebben we besloten welke kant we opgaan, Tarifa of richting Granada. Het is Tarifa geworden. Het weer was wat minder dus dit leek ons de beste optie en misschien is er wat te beleven op het strand rond de feestdagen in Tarifa. We laten ons verrassen!

Nu denk je misschien daar ben je zo vanuit Malaga, paar 100 km rijden. Nou, dat is ook zo, maar wij doen het slowly. We zitten nu in Marbella en gaan in stapjes naar beneden waarbij we ook nog stapjes zijwaarts maken, want soms hebben we de behoefte om de bergen in te gaan voor een bosbad en geweldige vergezichten of om een plaats in het binnenland te bezoeken. We verblijven momenteel wel liever aan de kust omdat het er warmer is. Ook in Spanje is het winter!

Deze week hebben we wat plaatsjes aangedaan waarvan we vaak gehoord hadden, maar nog niet eerder bezocht, zoals Alhaurin el Grande en Coín, wat je overigens uitspreekt als co-in. We hebben ook nog eens het oude centrum van Marbella bezocht, waarvan het altijd weer leuk is om door de kleine, smalle straatjes te lopen. 

Onderweg raakten we in gesprek met een Nederlandse overwinteraar die verbaasd was dat we een camper hadden gekocht als je toch al in Spanje woont. Ha, ha, een camper is niet alleen voor overwinteraars en juist voor Spanjaarden is het hebben van een camper een life goal. Zij weten als geen ander hoe gaaf het is om dit prachtige land met een camper te ontdekken.

We hebben leuke reacties via Polarsteps ontvangen van mensen die ook lange tijd met hun camper hebben gereisd. Eén koppel is al 4 jaar onderweg. Gaan wij dat ook halen? Wie weet! En een Nederlandse uit Alhaurin el Grande kwam ons bij de camper opzoeken. Ze hadden ons via Polarsteps gevonden. Hartstikke leuk natuurlijk!

Of we al druk naar huizen aan het spotten zijn. Nee, momenteel zijn we voornamelijk aan het genieten van het leven in de camper. Het is een cliché, maar de vrijheid die je in een camper hebt is echt amazing! Gaan en staan waar je wilt en op locaties overnachten met de mooiste uitzichten, zoals vlak aan zee, aan een meer of in het bos. Heerlijk! Het leven in een camper is één lange vakantie!

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud