Overzicht van de vier beste wijken om te wonen in Málaga

Overzicht van de vier beste wijken om te wonen in Málaga
Beeld: via canva.com

Overzicht van de vier beste wijken om te wonen in Málaga

Málaga is een stad die de afgelopen jaren enorm populair is geworden onder zowel toeristen als expats. Met zijn prachtige stranden, rijke geschiedenis en bruisende cultuur, is het geen verrassing dat de wereld naar deze stad kijkt als een droombestemming om een huis te kopen of te huren. In dit opzicht heeft Idealista, een vastgoedportaal, vier wijken geselecteerd als de beste plekken om te wonen in Málaga. Deze wijken zijn Ciudad Jardín, Centro Histórico, El Limonar en La Malagueta.

Voordat we dieper ingaan op de vier beste wijken om te wonen in Málaga, is het belangrijk om de voordelen en nadelen van het leven in deze stad te bespreken. Aan de ene kant biedt Málaga een unieke levensstijl met zijn mediterrane klimaat, prachtige stranden en levendige cultuur. Het is ook een relatief betaalbare stad in vergelijking met andere grote steden in Spanje. Aan de andere kant heeft het succes van Málaga ook een minder positieve kant, zoals de stijging van de kosten van levensonderhoud en de drukte in sommige delen van de stad.

De afgelopen jaren heeft Málaga een enorme groei doorgemaakt, zowel op economisch als toeristisch gebied. Deze groei heeft geleid tot een stijging van de kosten van levensonderhoud in de stad, vooral in de populairste wijken. Dit kan een uitdaging zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning in Málaga. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het kiezen van een wijk om te wonen.

Volgens gegevens van Numbeo, een website die de kosten van levensonderhoud in verschillende steden over de hele wereld vergelijkt, is de gemiddelde huurprijs voor een appartement met één slaapkamer in het centrum van Málaga ongeveer € 600 per maand. Voor een appartement buiten het centrum is dit gemiddeld € 450 per maand. De prijzen voor boodschappen en andere dagelijkse benodigdheden zijn vergelijkbaar met andere grote steden in Spanje. Het openbaar vervoer is echter relatief goedkoop, met een enkeltje met de bus of metro voor slechts € 1,30.

Ciudad Jardín

Idealista heeft Ciudad Jardín geselecteerd als de meest economische optie om te wonen in Málaga, zonder in te leveren op bereikbaarheid. Deze wijk ligt ten oosten van het historische centrum en is een alternatief voor de duurdere wijken in de stad. Het is een rustige en familievriendelijke buurt met veel groene ruimtes, waardoor het een perfecte optie is voor mensen die op zoek zijn naar een balans tussen stadsleven en natuur.

Voordelen van wonen in Ciudad Jardín

Een van de grootste voordelen van het wonen in Ciudad Jardín is de betaalbaarheid. De huurprijzen zijn hier lager dan in andere delen van de stad, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen met een beperkt budget. Bovendien is de wijk goed verbonden met het openbaar vervoer, waardoor het gemakkelijk is om naar andere delen van de stad te reizen. Het heeft ook een aantal scholen (3) en supermarkten (5) in de buurt, waardoor het een ideale plek is voor gezinnen.

Nadelen van wonen in Ciudad Jardín

Hoewel Ciudad Jardín een geweldige optie kan zijn voor mensen met een beperkt budget, zijn er ook enkele nadelen aan het wonen in deze wijk. Het kan bijvoorbeeld minder levendig zijn dan andere delen van de stad, wat een nadeel kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een bruisend stadsleven. Ook kan de bereikbaarheid met de auto soms een uitdaging zijn vanwege de smalle straatjes en beperkte parkeermogelijkheden.

Centro Histórico

Voor degenen die op zoek zijn naar een levendige en culturele omgeving, is het historische centrum (Centro Histórico) van Málaga de perfecte plek om te wonen. Het is een van de populairste wijken in de stad en biedt een breed scala aan restaurants, bars, winkels en culturele bezienswaardigheden.

Voordelen van wonen in het historische centrum

Het grootste voordeel van het wonen in het historische centrum is de locatie. Hier heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik, waardoor het ideaal is voor mensen die graag in het hart van de stad willen wonen. Bovendien is er altijd wel iets te doen in deze bruisende wijk, of het nu gaat om het verkennen van de smalle straatjes, genieten van een drankje op een terras of het bezoeken van een van de vele musea.

Nadelen van wonen in het historische centrum

Een van de belangrijkste nadelen van het wonen in het historische centrum is de prijs. Vanwege de populariteit van deze wijk, zijn de huurprijzen hier hoger dan in andere delen van de stad. Dit kan een uitdaging zijn voor mensen met een beperkt budget. Daarnaast kan het ook druk en lawaaierig zijn, vooral tijdens de zomermaanden wanneer toeristen massaal naar de stad komen.

El Limonar

Voor degenen die op zoek zijn naar een hogere levensstandaard, is El Limonar de ideale wijk om te wonen. Deze chique buurt ligt ten oosten van het historische centrum en biedt toegang tot rustige stranden en een breed scala aan voorzieningen.

Voordelen van wonen in El Limonar

Een van de grootste voordelen van het wonen in El Limonar is de hoge levenskwaliteit. Hier heb je toegang tot rustige stranden, luxe restaurants en winkels, en een aantal hoogwaardige scholen. Het is ook een veilige en rustige buurt, waardoor het ideaal is voor gezinnen of mensen die op zoek zijn naar een vredig toevluchtsoord.

Nadelen van wonen in El Limonar

Het grootste nadeel van het wonen in El Limonar is de prijs. Vanwege de exclusiviteit van deze wijk, zijn de huurprijzen hier aanzienlijk hoger dan in andere delen van de stad. Dit kan een uitdaging zijn voor mensen met een beperkt budget. Bovendien is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer niet zo goed als in andere wijken, waardoor het hebben van een auto noodzakelijk kan zijn.

La Malagueta

La Malagueta is een van de populairste wijken in Málaga, vooral onder toeristen. Deze wijk ligt ten oosten van het historische centrum en biedt toegang tot prachtige stranden en een breed scala aan voorzieningen.

Voordelen van wonen in La Malagueta

Het grootste voordeel van het wonen in La Malagueta is de locatie. Hier heb je toegang tot de prachtige stranden van Málaga en kun je genieten van een kosmopolitische sfeer met veel restaurants, bars en winkels. Het is ook goed verbonden met het openbaar vervoer, waardoor het gemakkelijk is om naar andere delen van de stad te reizen.

Nadelen van wonen in La Malagueta

Een van de nadelen van het wonen in La Malagueta is de prijs. Vanwege de populariteit van deze wijk, zijn de huurprijzen hier hoger dan in andere delen van de stad. Dit kan een uitdaging zijn voor mensen met een beperkt budget. Bovendien kan het tijdens de zomermaanden erg druk en lawaaierig zijn vanwege de vele toeristen die naar het gebied komen.

Andere wijken in Málaga

  • El Palo: Een visserswijk bekend om de haven, stranden en restaurants.
  • El Perchel: Een wijk in het zuiden van Málaga, gelegen aan de rivier Guadalmedina. De wijk is bekend om zijn historische centrum, zijn markt en zijn vele tapasbars.
  • La Trinidad: Een wijk in het noorden van Málaga, gelegen aan de rivier Guadalmedina. De wijk is bekend om zijn levendige cultuurscene, zijn vele musea en zijn trendy restaurants.
  • San Julián: Een wijk in het oosten van Málaga, gelegen aan de rivier Guadalmedina. De wijk is bekend om zijn vele kerken, zijn historische centrum en zijn pittoreske straatjes.
  • El Ejido: Een wijk in het zuidoosten van Málaga, gelegen aan de rivier Guadalmedina. De wijk is bekend om zijn moderne architectuur, zijn vele parken en zijn levendige nachtleven.
  • Palma-Palmilla: Een wijk in het zuidoosten van Málaga, gelegen aan de rivier Guadalmedina. De wijk is bekend om haar vele stranden, golfbanen en luxe hotels.
  • Teatinos-Universidad: Een wijk in het noordoosten van Málaga, gelegen aan de rivier Guadalmedina. De wijk is bekend om zijn universiteit, zijn vele winkelcentra en zijn levendige uitgaansscene.
  • Huelin: Een wijk in het westen van Málaga, gelegen aan de kust. De wijk is bekend om zijn stranden, zijn vele hotels en zijn levendige nachtleven.
  • Churriana: Een wijk in het zuidwesten van Málaga, gelegen aan de kust. De wijk is bekend om haar vele golfbanen, luxe hotels en rustige stranden.
Ga naar de inhoud