Lanzarote heeft de primeur: eerste Europese onderwatermuseum is geopend (foto’s)

Lanzarote heeft de primeur: eerste Europese onderwatermuseum is geopend (foto’s)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LANZAROTE – Het Canarische Eiland Lanzarote heeft er een nieuwe toeristische attractie bijgekregen sinds deze dinsdag 10 januari 2017, het Museo Atlántico de Lanzarote, ofwel het eerste echte onderwatermuseum van Europa. Het museum is 12 tot 14 meter diep op de bodem van de zee voor de kust van Las Coloradas gevestigd en bestaat uit meer dan 300 beelden die door de Britse kunstenaar Jason deCaires Taylor daar werden geplaatst.

Het zal voor de duikers die het Canarische Eiland Lanzarote bezoeken een leuke en unieke nieuwe attractie zijn, het onderwatermuseum wat deze week werd geopend. Duikers en snorkelaars kunnen het museum tegen betaling bezoeken om zo de kosten van de hele onderneming terug te kunnen verdienen. Het bezoeken van het onderwatermuseum kost 12 euro voor duikers en 8 euro voor snorkelaars die voorlopig alleen van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 17 uur de beelden kunnen bekijken.

Geïnteresseerden moeten er wel rekening mee houden dat men de tijd nodig heeft want er staan meer dan 300 beelden op een oppervlakte van 2.500 vierkante meter opgesteld, en dat alles op dieptes tussen de 12 en 14 meter. Bezoekers mogen maximaal 1 uur onder water de beelden bekijken, meer tijd wordt niet toegestaan om zo andere duikers en snorkelaars ook de kans te geven de beelden te bekijken.

De Britse kunstenaar heeft drie jaar aan het maken van de beelden en het plaatsen daarvan gewerkt. De beelden zelf moeten niet alleen de lokale bevolking verbeelden maar ook de symbolen en momenten van deze tijd. Zo zijn er vluchtelingen te zien, mensen die aan het bellen zijn of een selfie maken of mensen die met koffers op vakantie gaan. De bedoeling is dat de beelden planten en onderwater dieren gaan aantrekken waardoor de kunst een wordt met de natuur.

Voor de kunstenaar Jason deCaires Taylor is dit geen onbekend werk want hij zorgde ook al voor de beelden en sculpturen voor de musea op de bodem van de zee bij Cancun in Mexico en Grenada in West Indië – (Remco Stoffer)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.