Camping & Resort Sanguli Salou opnieuw gekozen tot Europa’s beste

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Camping & Resort Sanguli Salou opnieuw gekozen tot Europa’s beste
Beeld: Sanguli

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De in de badplaats Salou aan de Costa Dorada gelegen camping Sanguli is door de ANWB opnieuw gekozen tot beste Europese camping. Camping & Resort Sangulí Salou ontving voor het tweede opeenvolgende jaar de prijs in de categorie van de beste huuraccommodatie in het buitenland.

Tijdens de afgelopen zomervakantie hebben campinggasten hun stem uit kunnen brengen ten behoeve van de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2019. Voor het eerst zijn de campings voor 100 % beoordeeld door de Nederlandse kampeerder en niet, zoals in voorgaande jaren, door een vakjury.

De ANWB heeft woensdagavond in de Fabrique in Utrecht de ANWB Camping van het Jaar Awards bekendgemaakt. Zes campings vielen in de prijzen, drie in Nederland en drie over de grens. De Camping van het Jaar-verkiezing was dit jaar voor het eerst een volledige publieksverkiezing. Er werden ruim 35.000 stemmen uitgebracht.

Camping & Resort Sangulí Salou in de gelijknamige badplaats aan de Costa Dorada in de Catalaanse provincie Tarragona heeft voor het tweede jaar op rij de prijs gekregen voor beste huuraccommodatie in het buitenland. De prijs voor dezelfde categorie binnen Nederland ging naar Camping de Leistert in Roggel, Limburg.

Voor Camping & Resort Sangulí Salou is de ANWB-prijs de tweede dit jaar aangezien de Catalaanse camping ook al de SuperPlatz 2019 prijs kreeg van het Duitse ADAC. Dit is wat de ANWB op haar website schrijft over Sanguli.

De ANWB prijs voor fijnste gezinscamping ging voor het buitenland naar Camping Les Coudoulets in de Ardèche in Frankrijk en naar Camping de Paal in Bergeijk in Nederland. In de categorie mooiste groene camping viel in het buitenland Hedesunda Camping in Zweden in de prijzen en in Nederland Camping de Helfterkamp in Vaassen Gelderland.

Beoordeling

De campings, in drie categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen, maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel. Voor de fijnste gezinscamping speelden onder andere de prijs-kwaliteitverhouding, de zwemmogelijkheden en het sanitair een extra grote rol. Voor de beste huuraccommodatie speelden de prijs-kwaliteitverhouding, de ligging van de huur accommodatie op de camping en de schoonmaak van de accommodatie een extra grote rol. En voor de mooiste groene camping waren dat het terrein en milieubewustzijn/duurzaamheid. Deze weging vond plaats op basis van de stemmers, die zelf aangaven wat zij extra belangrijk vonden.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.