Ikea Spanje geeft 8,4 miljoen euro aan bonussen aan werknemers

Ikea Spanje geeft 8,4 miljoen euro aan bonussen aan werknemers
Beeld: La Vanguardia

Ikea Spanje geeft 8,4 miljoen euro aan bonussen aan werknemers

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als bedankje voor het goede werk waardoor de omzet en winst voor het Zweedse meubelconcern in Spanje zijn gestegen, heeft Ikea haar werknemers in totaal 8,4 miljoen euro bonussen gegeven. Ikea weist het afgelopen jaar 2,15% meer omzet te maken waardoor dat steeg naar bijna 1,5 miljard euro.

De afgelopen vijf jaar zijn de omzetten voor Ikea in Spanje al aan het stijgen en elk jaar kunnen de 9.272 werknemers in Spanje daarvan meegenieten . Afgelopen jaar heeft Ikea goede zaken gedaan en wist het bedrijf werk te creëren voor 596 nieuwe werknemers.

Een deel van de winst die de Zweedse multinational maakte is verdeeld onder de 9.727 werknemers in Spanje waarbij men op alle niveaus hetzelfde heeft ontvangen (bedrag is niet bekend). Deze bonussen vormen onderdeel van het “One Ikea Bonus” programma.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ikea in Spanje [/su_note]

Alle werknemers in Spanje hebben profijt van deze bonussen behalve als men minder dan zes maanden werkzaam is bij Ikea en men niet actief is bij het sluiten van het jaar.

In een ander programma genaamd “Tack!” wat Zweeds is voor bedankt (gracias), heeft Ikea een deel van de winst in de extra pensioenpot van het bedrijf gedaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.