skip to Main Content
Ikea Spanje geeft 8,4 miljoen euro aan bonussen aan werknemers
La Vanguardia

Ikea Spanje geeft 8,4 miljoen euro aan bonussen aan werknemers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Als bedankje voor het goede werk waardoor de omzet en winst voor het Zweedse meubelconcern in Spanje zijn gestegen, heeft Ikea haar werknemers in totaal 8,4 miljoen euro bonussen gegeven. Ikea weist het afgelopen jaar 2,15% meer omzet te maken waardoor dat steeg naar bijna 1,5 miljard euro.

De afgelopen vijf jaar zijn de omzetten voor Ikea in Spanje al aan het stijgen en elk jaar kunnen de 9.272 werknemers in Spanje daarvan meegenieten. Afgelopen jaar heeft Ikea goede zaken gedaan en wist het bedrijf werk te creëren voor 596 nieuwe werknemers.

Een deel van de winst die de Zweedse multinational maakte is verdeeld onder de 9.727 werknemers in Spanje waarbij men op alle niveaus hetzelfde heeft ontvangen (bedrag is niet bekend). Deze bonussen vormen onderdeel van het “One Ikea Bonus” programma.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ikea in Spanje[/su_note]

Alle werknemers in Spanje hebben profijt van deze bonussen behalve als men minder dan zes maanden werkzaam is bij Ikea en men niet actief is bij het sluiten van het jaar.

In een ander programma genaamd “Tack!” wat Zweeds is voor bedankt (gracias), heeft Ikea een deel van de winst in de extra pensioenpot van het bedrijf gedaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
    1. Een bonus krijgen van de werkgever is altijd fijn meegenomen.
      Ik ken het uurloon van het Ikea personeel niet maar veronderstel dat dit niet veel zal zijn. Dan is het voordeliger voor de werkgever om een bonus te geven dan een loonopslag want die is blijvend.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken