Ikea Spanje geeft 8,4 miljoen euro aan bonussen aan werknemers

Oeps ... foto ontbreekt!

Ikea Spanje geeft 8,4 miljoen euro aan bonussen aan werknemers

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als bedankje voor het goede werk waardoor de omzet en winst voor het Zweedse meubelconcern in Spanje zijn gestegen, heeft Ikea haar werknemers in totaal 8,4 miljoen euro bonussen gegeven. Ikea weist het afgelopen jaar 2,15% meer omzet te maken waardoor dat steeg naar bijna 1,5 miljard euro.

De afgelopen vijf jaar zijn de omzetten voor Ikea in Spanje al aan het stijgen en elk jaar kunnen de 9.272 werknemers in Spanje daarvan meegenieten. Afgelopen jaar heeft Ikea goede zaken gedaan en wist het bedrijf werk te creëren voor 596 nieuwe werknemers.

Een deel van de winst die de Zweedse multinational maakte is verdeeld onder de 9.727 werknemers in Spanje waarbij men op alle niveaus hetzelfde heeft ontvangen (bedrag is niet bekend). Deze bonussen vormen onderdeel van het “One Ikea Bonus” programma.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ikea in Spanje[/su_note]

Alle werknemers in Spanje hebben profijt van deze bonussen behalve als men minder dan zes maanden werkzaam is bij Ikea en men niet actief is bij het sluiten van het jaar.

In een ander programma genaamd “Tack!” wat Zweeds is voor bedankt (gracias), heeft Ikea een deel van de winst in de extra pensioenpot van het bedrijf gedaan.

Ga naar de inhoud