Ikea Spanje geeft 8,4 miljoen euro aan bonussen aan werknemers

Ikea Spanje geeft 8,4 miljoen euro aan bonussen aan werknemers
Beeld: La Vanguardia

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Als bedankje voor het goede werk waardoor de omzet en winst voor het Zweedse meubelconcern in Spanje zijn gestegen, heeft Ikea haar werknemers in totaal 8,4 miljoen euro bonussen gegeven. Ikea weist het afgelopen jaar 2,15% meer omzet te maken waardoor dat steeg naar bijna 1,5 miljard euro.

De afgelopen vijf jaar zijn de omzetten voor Ikea in Spanje al aan het stijgen en elk jaar kunnen de 9.272 werknemers in Spanje daarvan meegenieten. Afgelopen jaar heeft Ikea goede zaken gedaan en wist het bedrijf werk te creëren voor 596 nieuwe werknemers.

Een deel van de winst die de Zweedse multinational maakte is verdeeld onder de 9.727 werknemers in Spanje waarbij men op alle niveaus hetzelfde heeft ontvangen (bedrag is niet bekend). Deze bonussen vormen onderdeel van het “One Ikea Bonus” programma.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ikea in Spanje[/su_note]

Alle werknemers in Spanje hebben profijt van deze bonussen behalve als men minder dan zes maanden werkzaam is bij Ikea en men niet actief is bij het sluiten van het jaar.

In een ander programma genaamd “Tack!” wat Zweeds is voor bedankt (gracias), heeft Ikea een deel van de winst in de extra pensioenpot van het bedrijf gedaan.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Keurig, zo doe je dat! Moet ik bedrijven als Lidl, Aldi of Ryanair nog zien doen . Echt niet.

Piet helemaal eens met je groet wim

Zeer goed, zo motiveer je je personeel.
Hopelijk leren de Spaanse werkgevers hier iets van.

Een bonus krijgen van de werkgever is altijd fijn meegenomen.
Ik ken het uurloon van het Ikea personeel niet maar veronderstel dat dit niet veel zal zijn. Dan is het voordeliger voor de werkgever om een bonus te geven dan een loonopslag want die is blijvend.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.