Ziekenhuis Benidorm heeft speciaal Nederlands Team

Oeps ... foto ontbreekt!

Ziekenhuis Benidorm heeft speciaal Nederlands Team

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Eind november vorig jaar tekende het Hospital Clinica Benidorm (HCB) een belangrijk contract of overeenkomst met de Nederlandse zorgverzekeraar ACHMEA-Zilveren Kruis. Deze zorgverzekeraar heeft in Nederland meer dan 5 miljoen ziektekostenverzekeringen afgesloten. Eind november werd ook het Nederlands Team van het HCB gepresenteerd.

De onderhandelingen tussen het ziekenhuis in Benidorm en de Nederlandse zorgverzekeraar duurde maanden maar na diverse onderzoeken naar de procesgang en de financiën van ACHMEA-Zilveren Kruis, is het HCB een samenwerking aangegaan met de Nederlandse ziektekosten leverancier. Het HCB heeft eerder ook al overeenkomsten afgesloten met andere zorgverzekeraars zoals VGZ, DSW, Multizorg etc.

Dankzij deze samenwerkingen kan het HCB aan 65% van de verzekerde Nederlanders een volledige dekking bieden waardoor het Hospital Clinica Benidorm als een referentieziekenhuis voor de Nederlandse patiënten aan de Costa Blanca gezien kan worden.

Nederlands Team

Deze voor beide partijen belangrijke samenwerking met het Zilveren Kruis werd eind november 2018 reeds bekend gemaakt op de dag dat ook het Nederlands Team werd gepresenteerd. Daarbij was ook de ambassadeur van Nederland Matthijs Van Bonzel aanwezig.

Het Nederlands Team is een afdeling binnen het Hospital Clínica Benidorm welke uitsluitend voor Nederlanders bedoeld is. Het Nederlands Team is het team van artsen, verpleegkundigen, tolken en administratief personeel dat Nederlands spreekt en gericht werkt voor de Nederlandse patiënt in Hospital Clínica Benidorm.

Verzekeraars

HCB werkt sinds 2010 samen met de VGZ-groep met een dekking in Nederland voor meer dan 4 miljoen polishouders. Deze groep heeft tal van medische verzekeringen: VGZ (IZA Cura, Bewuzt, Aevitae en VPZ); IZZ; IZA (IZA, IZA-Gemeenten); UMC; VGZ verzorgt; Univé Zorg (Univé, Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht SZVK).

Hospital Clínica Benidorm heeft sinds 2016 ook een soortgelijke overeenkomst, vernieuwd in 2018, met de Nederlandse verzekeringsgroep Multizorg. Deze groep bestaat uit de volgende verzekeringen: ONVZ Zorgverzekeraar, PNO Zorg, VVAA Zorgverzekering en Zorg in Zekerheid.

Sinds 2018 is ook een contract getekend met de DSW Zorgverzekeraar-groep bestaande uit drie verzekeringen: DSW, Stad Holland en In Twente. En met de ASR-groep, bestaande uit: ASR, Amersfoortse Verzekeringen, Ditzo Zorgverzekering en Aevitae (ASR Ziektekosten).

Het HCB werkt als een Nederlands ziekenhuis in Benidorm voor patiënten die verzekerd zijn bij een van deze maatschappijen. Bovendien heeft het HCB ook afspraken met andere verzekeraars voor urgente en electieve zorg (afhankelijk van uw polisvoorwaarden).

Overwinteraars

Voor veel overwinteraars die in deze regio verblijven is HCB hét aangewezen ziekenhuis. HCB beschikt over meer dan 40 medische specialisten in ons centrum van Benidorm en heeft 3 vestigingen voor primaire, diagnose en specialistische zorg in Albir, Moraira en Calpe. Elk medisch centrum heeft zoals HCB, internationaal personeel en tolken tot beschikking.

Op deze wijze kan men tijdens het overwinteren aan de Costa Blanca de gezondheid laten onderzoeken of wel een behandeling met de nieuwste technieken ondergaan. Dit alles op een veilige en gemakkelijke manier en in het Nederlands!

Lees meer over het Nederlands Team op de speciale pagina van de website van het Hospital Clínica Benidorm.

Ga naar de inhoud