skip to Main Content
Ziekenhuis Benidorm heeft speciaal Nederlands Team
HCB

Ziekenhuis Benidorm heeft speciaal Nederlands Team

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Eind november vorig jaar tekende het Hospital Clinica Benidorm (HCB) een belangrijk contract of overeenkomst met de Nederlandse zorgverzekeraar ACHMEA-Zilveren Kruis. Deze zorgverzekeraar heeft in Nederland meer dan 5 miljoen ziektekostenverzekeringen afgesloten. Eind november werd ook het Nederlands Team van het HCB gepresenteerd.

De onderhandelingen tussen het ziekenhuis in Benidorm en de Nederlandse zorgverzekeraar duurde maanden maar na diverse onderzoeken naar de procesgang en de financiën van ACHMEA-Zilveren Kruis, is het HCB een samenwerking aangegaan met de Nederlandse ziektekosten leverancier. Het HCB heeft eerder ook al overeenkomsten afgesloten met andere zorgverzekeraars zoals VGZ, DSW, Multizorg etc.

Dankzij deze samenwerkingen kan het HCB aan 65% van de verzekerde Nederlanders een volledige dekking bieden waardoor het Hospital Clinica Benidorm als een referentieziekenhuis voor de Nederlandse patiënten aan de Costa Blanca gezien kan worden.

Nederlands Team

Deze voor beide partijen belangrijke samenwerking met het Zilveren Kruis werd eind november 2018 reeds bekend gemaakt op de dag dat ook het Nederlands Team werd gepresenteerd. Daarbij was ook de ambassadeur van Nederland Matthijs Van Bonzel aanwezig.

Het Nederlands Team is een afdeling binnen het Hospital Clínica Benidorm welke uitsluitend voor Nederlanders bedoeld is. Het Nederlands Team is het team van artsen, verpleegkundigen, tolken en administratief personeel dat Nederlands spreekt en gericht werkt voor de Nederlandse patiënt in Hospital Clínica Benidorm.

Verzekeraars

HCB werkt sinds 2010 samen met de VGZ-groep met een dekking in Nederland voor meer dan 4 miljoen polishouders. Deze groep heeft tal van medische verzekeringen: VGZ (IZA Cura, Bewuzt, Aevitae en VPZ); IZZ; IZA (IZA, IZA-Gemeenten); UMC; VGZ verzorgt; Univé Zorg (Univé, Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht SZVK).

Hospital Clínica Benidorm heeft sinds 2016 ook een soortgelijke overeenkomst, vernieuwd in 2018, met de Nederlandse verzekeringsgroep Multizorg. Deze groep bestaat uit de volgende verzekeringen: ONVZ Zorgverzekeraar, PNO Zorg, VVAA Zorgverzekering en Zorg in Zekerheid.

Sinds 2018 is ook een contract getekend met de DSW Zorgverzekeraar-groep bestaande uit drie verzekeringen: DSW, Stad Holland en In Twente. En met de ASR-groep, bestaande uit: ASR, Amersfoortse Verzekeringen, Ditzo Zorgverzekering en Aevitae (ASR Ziektekosten).

Het HCB werkt als een Nederlands ziekenhuis in Benidorm voor patiënten die verzekerd zijn bij een van deze maatschappijen. Bovendien heeft het HCB ook afspraken met andere verzekeraars voor urgente en electieve zorg (afhankelijk van uw polisvoorwaarden).

Overwinteraars

Voor veel overwinteraars die in deze regio verblijven is HCB hét aangewezen ziekenhuis. HCB beschikt over meer dan 40 medische specialisten in ons centrum van Benidorm en heeft 3 vestigingen voor primaire, diagnose en specialistische zorg in Albir, Moraira en Calpe. Elk medisch centrum heeft zoals HCB, internationaal personeel en tolken tot beschikking.

Op deze wijze kan men tijdens het overwinteren aan de Costa Blanca de gezondheid laten onderzoeken of wel een behandeling met de nieuwste technieken ondergaan. Dit alles op een veilige en gemakkelijke manier en in het Nederlands!

Lees meer over het Nederlands Team op de speciale pagina van de website van het Hospital Clínica Benidorm.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 23 reacties
 1. Ik wil ook heel graag iets vertellen over het Clinica Benidorm ziekenhuis
  Wat een geweldige behandeling ik heb gehad.
  Ik heb een nieuwe knie gekregen,via mijn VGZ omdat ik zo lang moest wachten
  hier in NL. Geweldig arts Dr Campagnard. ik heb echt een hele mooie knie.
  Wat ik geweldig vind is dat ik naar een zorghotel wordt gebracht, Daar ben ik drie weken geweest Een eigen kamer en we hadden een eigen ruimte voor te eten met eigen bediening een leuke man die ons bediende,wat wil je nog meer. Geweldig 3x per dag eten. hebben wij een eigen restaurant ik heb elke dag Fysio therapie gehad,wat hier echt niet gebeurd 2x per week Fysio dat is alle.
  Elke dag krijg je bezoek van de leiding daar in het Hotel
  Wat ik eigenlijk wil vertellen…. is dat je hier nul op recest krijgt .
  Als je hier vertelt tegen je arts of in het ZH dat je geopereerd bent in Spanje dan wordt er echt niet gereageerd,Heel jammer.Zo’n geweldig team Zorg Hotel Patricia

 2. Ja inderdaad HCB Benidorm is een fantastisch ziekenhuis.
  Al jaren zijn mijn vrouw en ik daar onder behandeling naar volle tevredenheid middels onze VGZ ziekte kosten verzekering.
  Het hele Hollandse team is zeer betrokken bij de patiënten en de afhandeling van de financiën, dit onder leiding van de oprichters Dr. Paz.
  Maar met name Dr, Jeroen Braat hij is een Cardioloog zoals er maar weinig zijn hij volgt ook telkens cursussen in Alicante en is up to date in zijn materie.
  Echter wil ik een kant tekening maken over de bemoeienissen van Achmea, Achmea is geen verzekeringsmaatschappij maar een financier.

 3. IMED super ziekenhuis met goede specialisten
  Je krijgt zelfs in het Nederlands bericht betreffende een eventuele vervolgafspraak

 4. Oké, oké ben 19 keer naar Spanje geweest zonder enkel zorgproblemen, maar nu ben ik 68 en mijn vriendin maakt zich zorgen, omdat wij 25jan2019 naar Benidorm vertrekken en zij het Spaansetaal helemaal niet beheerst, ik wel. Dus zorghulp voor Nederlanders in Benidorm is fantastisch !!!! Al hoewel ik deze voor het eerst een reisverzekering heb gesloten.

 5. Ik zou van HCB ook graag gebruik willen maken maar helaas ben ik resident in Spanje. Dus ik zou alles zelf moeten betalen, Jammer!
  (Maar het Spaanse nationale ziekenfonds is ook prima, vooral als men de taal beheerst.)

 6. Dit is een heel professionele en heel prettige kliniek voor operaties aan bijvoorbeeld heupen en knieën. Geen massaliteit, direct contact met de chirurg, rust, fijne Spaanse verpleegsters, voor begleiders hotel direct om de hoek, geweldige revalidatie naderhand. Misschien kan de hygiëne nog een ietsje beter, maar het is gewoon fantastisch wat hier geboden wordt zonder borstklopperij op een of ander Nederlands praatprogramma..

  1. Er word alleen nog maar reclame gemaakt voor nederlanders in HCB kunnen de belgen er dan niet meer terecht met hun belgische ziekenkas, vroeger werden wij ook vermeld en nu niet meer graag antwoord aub

  1. maar imed elche heet totaal geen tolken en als je met je pas er staat weet niemand wat ze meoten doen was eerst beter tegenwoordig is erg slecht

  2. IMED Gevaarlijk ziekenhuis.Ik ben als patiënt in IMED geweest n.a.v Agina Pectoris. Ik werd met klachten met spoedopnamen opgenomen op 7 mei, wachten autorisatie CZ en cardioloog Laura van Lochem kwam op 8 mei voor praatje, op Hemelvaartsdag 10 mei 2018 werd ik gedotterd en 1 stent in een kransslagader en 2 stents in één slagader. Tijdens het dotteren veroorzaakt de arts mij een flinke hartinfarct met afschuwelijke pijn ( daardoor groot deel afgestorven aders) DIT VIND IK NIET ERG, kan gebeuren dat stukje cholesterol loslaat en een kransslagader verstopt. MAAR ik wist niet dat ik een hartinfarct had gekregen. NIEMAND vertelde mij dit. Ik werd om 17 uur voor 24 uur op IC bewaking kamer gelegd. Ik verging van de pijn in mijn borst, waardoor ik zeer slecht sliep. De IC kamer was een open ruimte ZONDER DEUR met kijk op de gang en opbergplek voor linnengoed, verband, en klapperende dienbladen. Bezoekers publiek op IC kwamen in rotte van 10 langslopen en keken mij in bed aan. Schoonmakers en goederen bezorgers kwam lang met veel lawaai. Als het licht om 23.30 u getemperd werd, begon het feest bij het personeel, lachen en hard praten. Door de vreselijke pijn nav het hartinfarct, heb ik in die 24 uur 4 x om een arts/cardioloog gevraagd. Nimmer een arts gezien. De volgende dag omstreeks 17 uur was de borstpijn gezakt en werd ik weer op gewone kamer gebracht.Die avond vroeg ik om een cardioloog en nooit gekomen. De volgende ochtend voelde ik mij weer het mannetje en vroeg weer of er nog een arts langs kon komen. Ik vroeg om 9 uur of ik naar huis mocht, want geen arts kwam en ik wilde wel weg. Om 14 uur kwam een man in groen operatie outfit met stethoscoop. Hij luisterde naar mijn hart en zei nors(?) dat ik naar huis kon. Ik vroeg ter ondertekening om ontslagformulier en medicijnenlijst, hetgeen usance is bij ontslag uit ziekenhuis. Werd gezegd met handzwaai, niet nodig u kunt gaan. Ik vond dat ZEER vreemd.
   Nu blijkt : Volgens cardioloog in ziekenhuis HCB dokter Braat en cardioloog in Amsterdam OLVG dat ik NIMMER zonder medicijn had mogen worden weggestuurd. Juist na het dotteren moeten meteen / onmiddellijk medicijnen ingenomen worden, want de stents slippen meteen dicht door natuurlijk afweer. Hierdoor 6 maanden later in november 2018 moesten de twee Spaanse stents gedotterd opgerekt worden en daarin nieuwe geplaatst. Dit ondanks na 10 mei Spaans gedotterd te zijn en eten vetvrij, geen koek of snoep en 10 kg afvallen. IMED nooit meer

   1. wat een verschrikkelijk verhaal vertelt u hier. complimenten dat u dit deelt met ons want dit wil niemand meemaken wat u beschrijft. sterkte en goed herstel.

   2. Als hartpatient hoort U om 0:46 in uw bedje te liggen. Om de volgende morgen uitgerust aan uw relaas te beginnen. Neemt niet weg dat dit voor U een vreselijke ervaring moet zijn geweest. Toch zou ik graag een wederwoord willen vernemen van het betreffende ziekenhuis over dit bizarre voorval! Ik wens U in elk geval veel sterkte en dat het allemaal goed mag komen.

   3. Dat is een zeer ernstig verhaal. En om heel eerlijk te zijn: ik heb ook andere schokkende verhalen gehoord over dit ziekenhuis, met name vwb de zorg op de kamer. Wilde dit eerst niet opschrijven, want ben niet zo van het zwart maken, maar na uw verhaal doe ik het toch: pas erg op met Imed Levante!

   4. Oh ja, en die Jeroen Braat uit HCB is een zeer goede cardioloog. Van degene die door hem behandeld zijn hoor ik niets dan goeds. Ik zou altijd naar hem gaan als er iets met de rikketik aan de hand is.

   5. ZÉÉR ZÉÉR SLECHTE ervaring gehad in het marinaSalud Hospital de Dénia!!!
    A) extreme wachttijd en NIEMAND spreekt Engels!
    B) extreem arrogante en incompetente: arts Torres Mosquera, John Freddy.
    C) Na het maken van X-Ray, onderzoek etc conclusie van de zgn arts John
    Freddy Torres Mosquera: Niets aan de hand, gewoon een contusie meer niet. Letterlijk; contusion hombro der. Ik werd naar huis gestuurd met pijn medicatie.
    D) mijn sleutelbeen stond 2.5 cm uit elkaar en ik had 4 ribben gebroken!!!!!! Die zgn arts moet dus BLIND geweest zijn!!!!
    E) Bij aankomst in Nederland ben ik direct geopereerd, iedereen vond het onbegrijpelijk dat ze dit over het hoofd gezien hadden: 4 ribben EN sleutelbeen gebroken. Ondanks dat ik in Spanje aangegeven had dat ik teveel pijn had voor een contusie.
    Zijn énige reactie naar mij toe IK BEN DE DOCTOR!!!
    F) Achteraf klacht ingediend, reactie: ik had maar terug moeten komen als ik nog pijn had. Verder was voor hun de zaak afgewezen.
    G) Mijn advies; Ga NOOIT naar dat ziekenhuis toe.!!! U riskeert u leven daar. Iedereen die ik daar getroffen heb was incompetent!!!
    In de hoop mensen hiermee te helpen verblijf ik,
    Marcelino Lijesen Ph.D.

  3. Een tolk heeft het IMED wel, die komt dagelijks met de arts mee, maar toen mijn tante er vorig jaar lag, bleek het toch zo te zijn dat ze met het verplegend personeel absoluut niet kon communiceren hetgeen tot gevaarlijke situaties kan leiden.

 7. Even een vraagje zit er ziekenfonds cz bij mooi vind ik dat dat er een nederlands ziekennis bij zit ik ga zo een maand naar toe

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken