Brexit en parkeerkaart zorgen voor meer inwoners Benidorm

Brexit en parkeerkaart zorgen voor meer inwoners Benidorm
Beeld: 123rf

Brexit en parkeerkaart zorgen voor meer inwoners Benidorm

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Het aantal ingeschreven inwoners is in 2019 gestegen in Benidorm. Het is volgens de gemeente de hoogst genoteerde stijging van inwoners met in 2019 een totaal van 1.163 personen. Het gaat daarbij om personen die zich als inwoners inschrijven bij de gemeente. 

De Brexit en de parkeerkaarten hebben waarschijnlijk ervoor gezorgd dat meer mensen zich hebben ingeschreven als officiële inwoners in Benidorm. Vanwege de op komst zijnde Brexit hebben veel Britten zich definitief ingeschreven als vast inwoner (empadronado) van Benidorm. 

De andere reden is de parkeerkaart voor ingeschreven inwoners van de kustplaats. Want er zijn veel parkeerplaatsen bijgekomen in Benidorm die alleen te gebruiken zijn door inwoners van de stad die hun voertuig daar ook geregistreerd hebben.

Volgens de officiële gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) heeft Benidorm begin 2019 (bekend gemaakt begin 2020) 68.721 inwoners. Het aantal inwoners is met 2% gestegen wat 1.163 nieuwe inwoners zijn en het dubbele is dan voorgaande jaren.

De gemeente meent dat de Brexit een van de redenen is dat meer Britten zichzelf hebben ingeschreven in Benidorm want dat aantal steeg met 811 personen tussen januari en eind november 2019. Toch geeft men aan dat er in andere gemeenten meer Britten zichzelf in hebben geschreven als nieuwe inwoners.

Terwijl er in 2018 nog 67.558 inwoners waren in Benidorm is dat in 2019 gestegen naar 68.721 inwoners, verdeeld in 33.471 vrouwen en 33.250 mannen. Het aantal inwoners is de laatste jaren weer aan het stijgen maar in 2013 woonden er nog 73.768 inwoners in Benidorm maar dat zakte in 2014 nadat 2.403 inwoners Benidorm verlieten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.