Brexit en parkeerkaart zorgen voor meer inwoners Benidorm

Brexit en parkeerkaart zorgen voor meer inwoners Benidorm
Beeld: 123rf

BENIDORM – Het aantal ingeschreven inwoners is in 2019 gestegen in Benidorm. Het is volgens de gemeente de hoogst genoteerde stijging van inwoners met in 2019 een totaal van 1.163 personen. Het gaat daarbij om personen die zich als inwoners inschrijven bij de gemeente. 

De Brexit en de parkeerkaarten hebben waarschijnlijk ervoor gezorgd dat meer mensen zich hebben ingeschreven als officiële inwoners in Benidorm. Vanwege de op komst zijnde Brexit hebben veel Britten zich definitief ingeschreven als vast inwoner (empadronado) van Benidorm. 

De andere reden is de parkeerkaart voor ingeschreven inwoners van de kustplaats. Want er zijn veel parkeerplaatsen bijgekomen in Benidorm die alleen te gebruiken zijn door inwoners van de stad die hun voertuig daar ook geregistreerd hebben.

Volgens de officiële gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) heeft Benidorm begin 2019 (bekend gemaakt begin 2020) 68.721 inwoners. Het aantal inwoners is met 2% gestegen wat 1.163 nieuwe inwoners zijn en het dubbele is dan voorgaande jaren.

De gemeente meent dat de Brexit een van de redenen is dat meer Britten zichzelf hebben ingeschreven in Benidorm want dat aantal steeg met 811 personen tussen januari en eind november 2019. Toch geeft men aan dat er in andere gemeenten meer Britten zichzelf in hebben geschreven als nieuwe inwoners.

Terwijl er in 2018 nog 67.558 inwoners waren in Benidorm is dat in 2019 gestegen naar 68.721 inwoners, verdeeld in 33.471 vrouwen en 33.250 mannen. Het aantal inwoners is de laatste jaren weer aan het stijgen maar in 2013 woonden er nog 73.768 inwoners in Benidorm maar dat zakte in 2014 nadat 2.403 inwoners Benidorm verlieten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

11
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

Het is niet makkelijk, kritiek aanvaarden. Veel mensen zien het als een aanval op hun persoon (ik ook vroeger). Om het met een voetbalmetafoor te zeggen: ze voelen het aan als het spelen van hun persoon en niet van de bal. Maar kritiek gaat over wat jij DOET, niet over WIE jij bent. Als je dat onderscheid kan maken, dan kan je kritiek als een uitnodiging zien om wat jij doet, beter te maken. Als je het woord kritiek in je hoofd omzet in feedback, krijgt het ook meteen een minder beladen betekenis, want de intentie van feedback is veel… Lees verder »

Ans

Ik wil even reageren op de reacties. Je kunt natuurlijk ook de site niet lezen.

paul

Beste Remco,

Vaste inwoner betekend neem ik aan dat je ook in Spanje uw domicilie hebt.
En dat heet “residentia”.

Voor zover ik weet is”empadronado” een registratie bij de gemeente, niet als vaste inwoner, maar wel als eigenaar of huurder op lange termijn. Met dien verstande dat u minder dan de helft van het jaar NIET in Spanje bent.

fransvaneekert@gmail.com

Als je nieuws wilt, kun je toch gewoon een krant kopen.

Marian

Ik wil niet vervelend doen, maar ik zou graag berichten zien met minder cijfers/statistieken. Gewoon, normaal een beetje nieuws.

fransvaneekert@gmail.com

Als je nieuws wilt, kun je toch gewoon een krant kopen.

Miel

Inderdaad, Marian, ‘Actueel Spanje nieuws’ is een nogal flatterende omschrijving voor wat hier wordt gepresenteerd, maar de meestal zeer vriendelijke en dikwijls ook zeer spitsvondige reacties van de lezers maken veel goed. Zoals deze van Frans bijvorbeeld. Grappig, toch ?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.