Brexit en parkeerkaart zorgen voor meer inwoners Benidorm

Brexit en parkeerkaart zorgen voor meer inwoners Benidorm
Beeld: 123rf

BENIDORM – Het aantal ingeschreven inwoners is in 2019 gestegen in Benidorm. Het is volgens de gemeente de hoogst genoteerde stijging van inwoners met in 2019 een totaal van 1.163 personen. Het gaat daarbij om personen die zich als inwoners inschrijven bij de gemeente. 

De Brexit en de parkeerkaarten hebben waarschijnlijk ervoor gezorgd dat meer mensen zich hebben ingeschreven als officiële inwoners in Benidorm. Vanwege de op komst zijnde Brexit hebben veel Britten zich definitief ingeschreven als vast inwoner (empadronado) van Benidorm. 

De andere reden is de parkeerkaart voor ingeschreven inwoners van de kustplaats. Want er zijn veel parkeerplaatsen bijgekomen in Benidorm die alleen te gebruiken zijn door inwoners van de stad die hun voertuig daar ook geregistreerd hebben.

Volgens de officiële gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) heeft Benidorm begin 2019 (bekend gemaakt begin 2020) 68.721 inwoners. Het aantal inwoners is met 2% gestegen wat 1.163 nieuwe inwoners zijn en het dubbele is dan voorgaande jaren.

De gemeente meent dat de Brexit een van de redenen is dat meer Britten zichzelf hebben ingeschreven in Benidorm want dat aantal steeg met 811 personen tussen januari en eind november 2019. Toch geeft men aan dat er in andere gemeenten meer Britten zichzelf in hebben geschreven als nieuwe inwoners.

Terwijl er in 2018 nog 67.558 inwoners waren in Benidorm is dat in 2019 gestegen naar 68.721 inwoners, verdeeld in 33.471 vrouwen en 33.250 mannen. Het aantal inwoners is de laatste jaren weer aan het stijgen maar in 2013 woonden er nog 73.768 inwoners in Benidorm maar dat zakte in 2014 nadat 2.403 inwoners Benidorm verlieten.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Het is niet makkelijk, kritiek aanvaarden. Veel mensen zien het als een aanval op hun persoon (ik ook vroeger). Om het met een voetbalmetafoor te zeggen: ze voelen het aan als het spelen van hun persoon en niet van de bal. Maar kritiek gaat over wat jij DOET, niet over WIE jij bent. Als je dat onderscheid kan maken, dan kan je kritiek als een uitnodiging zien om wat jij doet, beter te maken. Als je het woord kritiek in je hoofd omzet in feedback, krijgt het ook meteen een minder beladen betekenis, want de intentie van feedback is veel… Lees verder »

Ik wil even reageren op de reacties. Je kunt natuurlijk ook de site niet lezen.

Beste Remco,

Vaste inwoner betekend neem ik aan dat je ook in Spanje uw domicilie hebt.
En dat heet “residentia”.

Voor zover ik weet is”empadronado” een registratie bij de gemeente, niet als vaste inwoner, maar wel als eigenaar of huurder op lange termijn. Met dien verstande dat u minder dan de helft van het jaar NIET in Spanje bent.

Als je nieuws wilt, kun je toch gewoon een krant kopen.

Ik wil niet vervelend doen, maar ik zou graag berichten zien met minder cijfers/statistieken. Gewoon, normaal een beetje nieuws.

Als je nieuws wilt, kun je toch gewoon een krant kopen.

Inderdaad, Marian, ‘Actueel Spanje nieuws’ is een nogal flatterende omschrijving voor wat hier wordt gepresenteerd, maar de meestal zeer vriendelijke en dikwijls ook zeer spitsvondige reacties van de lezers maken veel goed. Zoals deze van Frans bijvorbeeld. Grappig, toch ?

Nog even … ik lees Spanje Vandaag graag hoor. Alleen valt het me op dat de redacteur gek is op statistieken. Iedere keer is het raak. Ik vroeg me af of het een beetje minder kon. Dat is alles. Verder geen op- en aanmerkingen, hahaha.

”Je kunt je er druk om maken, maar het hoeft niet…” Er zijn legio andere manieren om wel het nieuws te lezen wat bij je past. Wat je op deze site niet interessant vindt, sla je gewoon over toch? En dan nog even dit en daar bedoel ik jouw (Marian) dus niet mee, het zou goed zijn als sommige taal terroristen, nu eens stoppen met het benoemen van taalfouten, ik vind het echt huilebalken en het draagt tot niets bij. Remco doet alles op vrijwillige basis, verzint zelf niets maar haalt de informatie her en der uit de Spaanse kranten… Lees verder »

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.