Kerk in Spanje wil 2 tot 3 jaar huwelijkscursus voor stelletjes

Kerk in Spanje wil 2 of 3 jaar huwelijkscursus stelletjes
Beeld: Freepik

MADRID – Als het aan de Kerk in Spanje ligt moeten stelletjes die willen trouwen in Spanje niet de huidige 20 uur durende huwelijkscursus maar een cursus van 2 tot 3 jaar volgen. Deze cursus vóór het trouwen is niet verplicht maar de rooms-katholieke bisschoppen van Spanje zien het wel als een betere voorbereiding op het huwelijk waardoor er wellicht minder scheidingen zullen zijn in de toekomst.

De ‘Conferencia Episcopal’ in Spanje stelt voor dat stelletjes die willen trouwen een huwelijkscursus ter voorbereiding volgen van tenminste 2 tot 3 jaar. Op dit moment is slechts een cursus of ‘cursillos prematrimoniales’ nodig van 20 uur maar dat is volgens de Kerk veel te weinig.

Volgens de bisschoppen eindigt 40% van de huwelijken in Spanje na 5 jaar in een scheiding terwijl dat percentage 60% is na een huwelijk van 15 jaar. 

De bisschoppen vinden het raar dat om een priester te worden men tenminste 7 jaar een opleiding in een séminaire nodig heeft terwijl als men echtgenoot, echtgenote, vader en moeder wilt worden men slechts 20 uur een huwelijkscursus ter voorbereiding hoeft te volgen.

De definitieve jaarcijfers over 2019 wat betreft huwelijken in Spanje zijn nog niet bekend gemaakt door het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) maar gedurende het eerste halfjaar van 2019 waren er minder huwelijken dan dezelfde periode het jaar daarvoor. Het aantal ‘matrimonios’ daalde met 1,2% naar 71.980 huwelijken. Gedurende heel 2018 vonden er 167.613 huwelijken plaats.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

9
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Mar

Jaren 90, ze wilden zelfs een niet-joods verklaring
hebben……..

Rob

Duurt dat 7 jaar, zo’n opleiding tot priester? En dan nog kunnen ze niet met hun fikken van jongetjes afblijven? Zullen we die opleiding dan ook maar gaan aanpassen?

Andre

Moeten ze vooral doen de schijnheilige dommerikken, dan lopen hun kerken helemaal leeg en de koppeltjes die daar twee of drie jaar hun broekske gaan verslijten in de cursus van lieden die zelf nooit gehuwd geweest zijn, zijn allang uit elkaar voor dat ze kunnen trouwen. De kerk is wel echt van deze tijd ! Zijn ze dan zo ziende blind dat ze niet zien dat hun huis op instorten staat en nieuwe idiote regeltjes alleen maar de afstand en de uittocht zullen vergroten en versnellen. Maar ja het Waterman tijdperk begint nu stilaan meer zijn gelaat te tonen en… Lees verder »

Anoniem

Ook iets voor de Nederlanders maar…..niet alleen voor de katholieken!!!
Voor iedere Hollander.

Vandam

Het lijkt me een heel goed idee. Als je zo een cursus doormaakt is het eventuele volgende huwelijk zeker geen hartstochtelijke bevlieging. Maar ik kan aannemen dat in onze ”alles moet kunnen en ook onmiddelijk” tijden, dit levensbeschouwelijk idee nogal wat onnodig stof gaat doen opwaaien. Niet slecht zelfs, want het betekent dat de kerk, als instituut, die vele van onze ouders samenbracht, (en misschien wel onrechtstreeks vele lezers pro of con Kerk) nog wat levenskracht in zich heeft.

Anoniem

Denk dat de bisschoppen beter wat anders zouden aanpakken binnen de kerk want daar is ook het een en ander niet pluis ………geld niet enkel en alleen voor Spanje……………..

Beppie

Niet al te lichtzinnig denken over huwelijk en het ouderschap lijkt me niet verkeerd, maar gaat een celibatair levende priester je daar op voorbereiden????

Ramon

Natuurlijk kan een priester je op een huwlijk voorbereiden. Het is geen wipcursus.

perez

Terug naar de jaren 60!!! Ahahahahaha
Net zoals mijn ma..in Spanje… die nu 76 jaar oud is.

Moe van dit soort ouderwetse shit!!!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.