Supermarkten Spanje roepen op niet te hamsteren vanwege sneeuwval

Supermarkten Spanje roepen op niet te hamsteren vanwege sneeuwval
Beeld: 123rf

Supermarkten Spanje roepen op niet te hamsteren vanwege sneeuwval

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De sneeuw heeft ervoor gezorgd dat veel belangrijke wegen in grote delen van het land onbegaanbaar of afgesloten waren vanwege het gevaar. Het vrachtverkeer mocht ook op veel plaatsen niet rijden waardoor de aanlevering van producten bij winkels en supermarkten dus enkele dagen stil heeft gelegen.

Omdat supermarkten in de grote steden en plaatsen waar de sneeuw hard heeft toegeslagen niet open konden gaan maar ook niet bevoorraad konden worden de afgelopen drie tot vier dagen, is er een gebrek aan sommige supermarktproducten.

De Asociación de Cadenas Españolas de Supermercados (Aces) ofwel vereniging van Spaanse supermarktketens heeft de consumenten opgeroepen kalm te blijven en niet in paniek te raken maar vooral niet te hamsteren en onnodig veel in te kopen.

Het klopt dat de logistiek de afgelopen dagen stil heeft gelegen maar zodra de vrachtwagenchauffeurs weer toestemming krijgen om te gaan rijden, iets wat op sommige plaatsen al gebeurd is, kunnen de winkels weer bevoorraad worden en daarom is hamsteren niet nodig.

Als de consument de komende dagen alleen koopt wat ze nodig heeft is er geen reden om zich zorgen te maken. Een ander ding is als iedereen als een gek gaat inslaan en gaat hamsteren want dan kunnen er wel problemen ontstaan, niet omdat producten er niet zijn maar wel vanwege de logistiek in de sneeuw.

Ga naar de inhoud