Search
menu
Search

Automobilist met geel kenteken rijdt zichzelf vast in oude centrum Alicante

Automobilist met geel kenteken rijdt zichzelf vast in oude centrum Alicante
Beeld: Información.es

Automobilist met geel kenteken rijdt zichzelf vast in oude centrum Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een automobilist in een zwarte Mercedes met een geel kenteken heeft door te luisteren naar zijn GPS zichzelf klemgereden in het oude historische centrum van de stad Alicante. Hij kwam daardoor niet alleen in een beknelde positie terecht maar hij kreeg ook een boete omdat hij zich in een gedeelte van de stad bevond waar hij niet mocht komen met zijn auto.

We hebben het over een zwarte Mercedes met een geel kenteken omdat op de foto’s in dit artikel weliswaar te zien is dat het om een geel kenteken gaat maar niet duidelijk te zien is of het een Nederlander of Luxemburger is want daar rijdt men ook met gele kentekenplaten.

Op maandag moest de Policía Local opdraven omdat een automobilist zichzelf op de trappen van de Calle del Barrio in het historische ‘casco antiguo’ van Alicante klem had gereden. De automobilist meldde dat hij naar zijn GPS had geluisterd die hem deze kant op stuurde. Daarbij lette hij zelf niet goed op en reed hij zichzelf klem ind e smalle straat met trappen.

Maar eigenlijk had deze buitenlandse automobilist helemaal niet op die plaats mogen zijn want er geldt een inrijverbod, zoals ook in het Spaans en Valenciaans vermeld staat op een bord. Alleen bewoners van dit deel van de stad en bezoekers van toeristische accommodaties mogen daar met de auto komen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?