Search
menu
Search

Nationale Politie geeft kleine tip om katten te redden in het winterse Spanje

Nationale Politie geeft kleine tip om katten te redden in het winterse Spanje
Beeld: 123rf

Nationale Politie geeft kleine tip om katten te redden in het winterse Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Nationale politie toont dat ze naast mensen ook met het welzijn van dieren is begaan. Via haar Twitter-account gaf zij aan alle volgers een goede tip om onnodig dierenleed te besparen. 

Heel erg is de winterkou nog niet van toepassing geweest in Spanje dit jaar. Terwijl er vorig jaar rond deze tijd tijdens Filomena geskied werd in de straten van Madrid, loop je nu meer kans er iemand in T-Shirt tegen het lijf te lopen. Niet gek misschien, nu wetenschappers net verklaarden dat de afgelopen 7 jaar bij de warmste jaren waren sinds het begin van de metingen in 1850. Reden tot kopzorgen genoeg.

Wie niet weet waar te beginnen, kan volgens de nationale politie alvast iets doen om bijtijds een kattenleven te redden. Als de temperaturen terug onder nul gaan, en de voorspellingen wijzen effectief een daling van het kwik aan de komende week, zoeken ook huisdieren en wilde dieren een zo warm mogelijk nest op. Wat veel mensen niet weten, is dat de motorkap van de auto dan vaak een aantrekkelijke verstopplek is. Zeker als die nog wat warm is na het rijden.

Kleine dieren als wezels of fretten, maar ook onze katten nestelen zich zo al eens onder die motorkap. Als ze niet in de gaten hebben dat we vertrekklaar zijn, kan dat fatale gevolgen hebben. Het dier kan brandwonden oplopen, gewond raken of in het ergste geval zelfs sterven. De politie raadt dan ook aan voor het vertrek op koude ochtenden simpelweg een aantal keer op de motorkap te kloppen met de vlakke hand. Elke verstekeling gaat er dan vast snel genoeg vandoor.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?