Nationale Politie geeft kleine tip om katten te redden in het winterse Spanje

Nationale Politie geeft kleine tip om katten te redden in het winterse Spanje
Beeld: 123rf

Nationale Politie geeft kleine tip om katten te redden in het winterse Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse Nationale politie toont dat ze naast mensen ook met het welzijn van dieren is begaan. Via haar Twitter-account gaf zij aan alle volgers een goede tip om onnodig dierenleed te besparen. 

Heel erg is de winterkou nog niet van toepassing geweest in Spanje dit jaar. Terwijl er vorig jaar rond deze tijd tijdens Filomena geskied werd in de straten van Madrid, loop je nu meer kans er iemand in T-Shirt tegen het lijf te lopen. Niet gek misschien, nu wetenschappers net verklaarden dat de afgelopen 7 jaar bij de warmste jaren waren sinds het begin van de metingen in 1850. Reden tot kopzorgen genoeg.

Wie niet weet waar te beginnen, kan volgens de nationale politie alvast iets doen om bijtijds een kattenleven te redden. Als de temperaturen terug onder nul gaan, en de voorspellingen wijzen effectief een daling van het kwik aan de komende week, zoeken ook huisdieren en wilde dieren een zo warm mogelijk nest op. Wat veel mensen niet weten, is dat de motorkap van de auto dan vaak een aantrekkelijke verstopplek is. Zeker als die nog wat warm is na het rijden.

Kleine dieren als wezels of fretten, maar ook onze katten nestelen zich zo al eens onder die motorkap. Als ze niet in de gaten hebben dat we vertrekklaar zijn, kan dat fatale gevolgen hebben. Het dier kan brandwonden oplopen, gewond raken of in het ergste geval zelfs sterven. De politie raadt dan ook aan voor het vertrek op koude ochtenden simpelweg een aantal keer op de motorkap te kloppen met de vlakke hand. Elke verstekeling gaat er dan vast snel genoeg vandoor.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.