Verkoop tweedehands auto’s gestegen door lange wachttijden nieuwe auto’s in Spanje

Verkoop tweedehands auto’s gestegen door lange wachttijden nieuwe auto’s in Spanje
Beeld: Freepik

Verkoop tweedehands auto’s gestegen door lange wachttijden nieuwe auto’s in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Voor circa elke twee gebruikte auto’s werd in Spanje een nieuwe auto verkocht. Dat wil zeggen, er werden circa 861.000 nieuwe personenwagens verkocht in 2021 maar het aantal tweedehands of gebruikte auto’s steeg met 9% naar bijna 2 miljoen personenwagens in Spanje in 2021.

Volgens de gegevens van de Spaanse verkeersdienst DGT zijn er in Spanje in 2021 circa 861.000 nieuwe personenwagens (turismos) verkocht. Dat is slechts 1% meer dan in het eerste corona-jaar 2020. Dat is deels te verklaren door de onzekerheid door de corona-pandemie maar ook door het gebrek aan onderdelen en lagere productie van nieuwe auto’s waardoor er minder personenwagens in de verkoop en er langere wachttijden zijn.

Daarom kiezen steeds meer inwoners van Spanje voor gebruikte of tweedehands personenwagens. Volgens de meest recente cijfers over 2021 werden er 9% meer ‘vehículos de ocasión’ verkocht dan in 2020 maar daalde dat aantal in december 2021 met 5,4%. In totaal werden er in de 12 maanden van het afgelopen jaar circa 1,98 miljoen tweedehands personenwagens verkocht in Spanje.

Daarbij is het merendeel van de verkochte auto’s tussen de vijf en acht jaar oud, gaat het vaak om dieselmodellen, zijn er minder auto’s afkomstig van autoverhuurbedrijven en worden er meer auto’s geïmporteerd uit andere landen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.