Search
menu
Search

Algo de España – deel 78: stop er maar mee

Supergoedspaansleren
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de España – deel 78: stop er maar mee

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Wat als het nu wel mogelijk is. Mensen zijn vaak hun grootste saboteurs. Ze zeggen vaak, ja MAAR. En nee want … En ik kan het niet want … Dan komt er een mail binnen en dan zeggen ze, ik wil graag Spaans leren, MAAR … en dan denk ik, waarom komt er een maar? 

Ik zeg altijd ik wil beter worden op dit of dat vlak zeg maar wat ik moet doen. Degene die ik uitkies om mijn coach te zijn die weet het ongetwijfeld beter. Dus kom maar op met je tips …

En zo kom je dus steeds een stap verder in je leven. Als je zeg, ik wil in Spanje wonen, MAAR … Ik wil Spaans leren, MAAR … Ik wil een bedrijf starten, MAAR …

Delete het woordje: MAAR

Het beste wat je kunt doen in 2023 is het woordje MAAR … deleten, weg uit je vocabulaire. Nooit meer gebruiken. WANT alles is namelijk wel mogelijk. En wat gebeurt er dan …

Ga je dan misschien ineens een heel ander leven leiden. Ga je dan ineens contact maken met de geweldige Spaanse wereld. Heb je dan een goedlopende business. Dus delete het woordje MAAR.

Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?

Ik wil Spaans leren, zeg maar hoe ik dat moet doen. Ik wil in Spanje wonen, hoe ga jij mij helpen. Ik wil een bedrijf starten, kom maar op met je ideeën. En ZO laat je dromen uitkomen. Gooi je jouw leven om. Zo ga je op je doel af.

En stop met jezelf saboteren. Stop met zeggen, ik kan dit niet want ik ben te oud. Ik kan geen taal leren, want ik heb geen talenknobbel. Ik kan niet in Spanje wonen, want ik weet niet hoe ik dat moet doen.

Hoeveel weken is mijn leven?

STOP met jezelf saboteren en ga het gewoon DOEN. Je ziet vanzelf wel wat je nodig hebt of wat er op je pad komt. Weet dat je ongeveer 4000 weken te leven hebt. Dit zei Nicoline tegen mij. En toen dacht ik, WAAAAT 4000 weken dat is weinig.

Gelukkig ben ik al volop begonnen met mijn mooiste leven. Soms denk ik wel kan het nog mooier. En vergeet niet dat ik maar een doodgewoon uit de klei getrokken Westlandse ben. En ook ik kan het, dus jij ook.

Maak je mooiste weken

Pffff 4000 weken en nu ben ik 53 jaar, dus ik ben al over de helft. Dus stop maar met jezelf saboteren, want als je dan toch maar 4000 weken hebt, zorg dan in ieder geval dat je aan het eind kan zeggen, zo dat heb ik maar mooi even gedaan. Ik heb mijn droom geleefd.

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud