Jongen van 14 jaar vangt monster-meerval van 2,38 meter in de Ebro-rivier

Jongen van 14 jaar vangt monster-meerval van 2,38 meter in de Ebro-rivier
Beeld: pedrito_fishing / instagram

Jongen van 14 jaar vangt monster-meerval van 2,38 meter in de Ebro-rivier

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Voor de 14-jarige Pedro Romero werd 2022 een onvergetelijk jaar. Tijdens een ochtend vissen in de Ebro-rivier ving de beloftevolle visser een monsterlijke meerval (siluro) van maar liefst 2,38 meter lang en meer dan 90 kilo zwaar waarmee hij als minderjarige een wereldrecord verbrak.

Pedro Romero is een jongeman van 14 jaar uit het dorpje Utrillas in Huesca. De jongen luistert op sociale media naar de naam Pedrito Fishing, en brak eind vorig jaar het wereldrecord voor de grootste meerval gevangen door een minderjarige. Hij haalde de grote vis na een stevige strijd uit het water van de Ebro, een beetje stroomopwaarts van het dorpje Mequinenza. 

De meerval in kwestie was inderdaad geen doetje. Meervallen zijn langgerekte vissen met een platte bek. Ze hebben een lange staart en uit hun snuit komen zes baarddraden, net als de snorharen van een hond. Overdag verstopt de vis zich het liefste, om ’s nachts op de bodem van rivieren en meren op jacht te gaan.

Het exemplaar dat Pedro Romero uit het water haalde, woog maar liefst 90 kilogram. Volgens de International Game Fish Association (IGFA) is dat het hoogst opgetekende record voor een minderjarige. De grootste meerval die ooit werd gevangen was 2,7 meter lang, maar dat gebeurde toen door een volwassen en professionele visser. 

De meerval werd na de vangst, zoals het hoort, weer vrijgelaten in de Ebro. Uiteraard wel pas nadat Romero de nodige foto’s en video’s maakte om zijn vangst nooit te vergeten.

Ga naar de inhoud