Ouigo gaat nieuwe hogesnelheidstrein verbinding aanbieden tussen Alicante en Madrid

Ouigo gaat nieuwe hogesnelheidstrein verbinding aanbieden tussen Alicante en Madrid
Beeld: Ouigo / web

Ouigo gaat nieuwe hogesnelheidstrein verbinding aanbieden tussen Alicante en Madrid

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Ouigo gaat Alicante en Madrid verbinden per trein in het tweede trimester van 2023. De nieuwe verbinding zal 28.000 plaatsen per week hebben die verdeeld worden over een treinverbinding die twee keer per dag op en neer zal gaan. Dit alles heeft de directeur van de Franse treinmaatschappij laten weten. Dit gebeurde nadat ze een overleg had gehad met de voorzitter van de raad van Alicante. 

De Ouigo-directeur zegt dat ze met de nieuwe verbinding meer toerisme en handel tussen Alicante en Madrid wil genereren, onder andere door de lage prijzen en de kwaliteit van Ouigo. 

De provinciale voorzitter van de Diputación de Alicante is ervan verzekerd dat de treinen van Ouigo een continue en duurzame stroom van reizigers tussen Madrid en Alicante zullen brengen samen met een economisch rendement voor de productieve sectoren van Alicante.

Deze nieuwe verbinding zal de derde verbinding van Ouigo in Spanje zijn. De nieuwe treinen moeten gaan rijden in het tweede kwartaal van 2023. Er zal tijdens de rit van Alicante naar Madrid een stop gemaakt worden in Albacete en er gaan twee treinen op en neer per dag. 

Bijkomend voordeel van de nieuwe treinen is dat deze voor een sterk verminderde uitstoot van CO2 zorgen. Ze vervuilen zelfs tussen 80 en 50 keer zo weinig dan het vliegtuig en de auto. 

‘Ouigo zal toeristen en zakenmensen eindelijk in staat stellen om gemakkelijk en tegen betaalbare prijzen te reizen tussen Alicante en Madrid en verbinding te maken met andere bestemmingen in heel Spanje in Madrid’, benadrukte de directeur van het bedrijf. Ouigo hoopt dat ook nieuwe soorten reizigers de trein kunnen nemen nu de prijzen sterk zullen dalen, zoals dit ook al gebeurd is in de bestaande verbindingen van Ouigo in Madrid-Zaragoza-Tarragona-Barcelona.

Ga naar de inhoud