In 2020 einde tol op AP-7 tussen Alicante en Tarragona

In 2020 einde tol op AP-7 tussen Alicante en Tarragona
Beeld: El Pais

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De minister van Ontwikkelingszaken heeft het dan toch officieel bevestigd. De AP-7 snelweg tussen Alicante en Tarragona en vice versa gaat tolvrij worden vanaf 1 januari 2020. Op 31 december 2019 zal het contract met de huidige beheerder Aumar eindigen waarna dit niet vernieuwd zal worden en de staat het beheer zal overnemen. Op hetzelfde moment wordt ook de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz tolvrij.

De Ap-7 snelweg ofwel Autopista del Mediterráneo tussen de provincia Tarragona en Alicante is 373,8 kilometer lang en heeft over het hele traject een tol van 59,97 euro. Vanaf 1 januari 2020 zal die tol komen te vervallen wat uiteraard goed nieuws is voor de Spanjaarden maar ook buitenlanders die gebruik maken van deze snelweg om naar de Comunidad Valenciana, Murcia of Andalusië te rijden.

De onderhoudskosten voor de dit deel van de AP-7 worden geschat op 16 miljoen euro per jaar, geld dat dus niet meer door de tol betaald zal worden. Dagelijks maken op het deel tussen Tarragona en Valencia gemiddeld 20.071 voertuigen gebruik van de AP-7 en tussen Valencia en Alicante zo’n 19.205 voertuigen. Als de tol komt te vervallen zal het aantal voertuigen flink gaan toenemen.

Dat is namelijk ook al gebeurd op de AP-1 tussen Burgos en Armiñón die op 1 december 2018 na 44 jaar tolvrij werd. Het aantal voertuigen op de AP-1 nam na het opheffen van de tol met 58,7% toe tot dagelijks zo’n 25,516 (ten opzichte van 16.703 in november).

Vanaf 1 januari 2020 zal ook de AP-4 ofwel Autopista del Sur tussen Sevilla en Cádiz tolvrij worden. Het gaat hier om een snelweg van 93 km lang waar dagelijks gemiddeld 21.974 voertuigen gebruik van maken. De tol kost dit jaar 7,42 euro op de AP-4.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
10 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Dan zie je onderweg ook nog eens een auto 🙂

Het blijft natuurlijk voor Nederlandse begrippen een heel rustige weg met ongeveer 20000 auto’s per dag. De A 12 in Nederland heeft er gemiddeld per UUR ruim 4000, gegevens van 2016.

Ga maar tol heffen op de A12, zul je zien hoe rustig het wordt ;).

Een heel goed idee er zit zo wie zo altijd rijtaks en wegentaks in een liter brandstof

het zal zeker een ontlasting van de 332 worden. Daar rijden nogal wat vrachtwagens op en dat maakt de 332 onveilig op sommige plaatsen gevaarlijk

Maar waar gaat het onderhoud dan van betaald worden!!! Vignetten invoeren of ze verzinnen vast iets anders. Ben benieuwd!!!

Daar hebben ze nog niet aan gedacht Els
Eerst doen en dan bedenken ze we missen geld

En nu ook maar hopen dat de AP7 vanaf Crevilliente naar Cartagena ook eens tolvrij wordt.
Zal ook veel schelen voor de N332 stuk Santa Pola naar Torrevieja

neen dit is niet dat stuk van de A7 dat tolvrij komt het is Alicante – Tarragona

Goed nieuws! Als het aantal auto’s op de A7 toeneemt, zal deze afnemen op de N332. En dat zal een zucht van verlichting geven in tal van plaatsjes.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.