26-jarige Catalaan biedt gratis gesprekken aan in Barcelona

26-jarige Catalaan biedt gratis gesprekken aan in Barcelona
Beeld: Free Conversations Movement / Facebook

BARCELONA – Ben je op bezoek in Barcelona of woon je in de Catalaanse hoofdstad en heb je behoefte aan een gesprek, probeer dan de 26-jarige Adrià Ballester te vinden. Hij zit doorgaans in de weekenden op zijn klapstoel met een bord met daarop de tekst ‘Free Conversations’ ergens in Barcelona. Gewoon een praatje maken, uitleggen wat je in de stad doet of informatie vragen, voor Adrià maakt het niet uit.

Adrià Ballester is de oprichter van de ‘Free Conversations Movement’ waarmee hij niets anders wil dan gesprekken aangaan met vreemden die hij op straat tegenkomt, of beter gezegd die het aandurven om op een van zijn twee klapstoelen te gaan zitten om face-to-face te converseren.

Het idee van deze gratis conversaties ontstond volgens Adrià twee jaar geleden toen hij op een slechte dag een wandeling maakte door het natuurpark Collserola op de Tibidabo berg om zijn hoofd te legen. Tijdens zijn wandeling werd hij aangesproken door een vriendelijke meneer en sprak het tweetal over van alles en nog wat. Meteen daarna was de bui van Adrià veranderd en had hij weer een glimlach op zijn gezicht. 

Dat moment maakte zo’n indruk op de 26-jarige catalaan dat hij besloot hetzelfde te doen maar dan in het centrum van Barcelona door gratis gesprekken aan te gaan met wildvreemde voorbijgangers. Dat deed hij eerst in de wijk waar hij woont Sant Andreu en nabij de Kathedraal van de stad maar later ook op andere plaatsen in de stad.

In eerste instantie dachten voorbijgangers dat de man op zijn stoel iets iets wilde verkopen, iets dat hem nu nog steeds overkomt. Nu heeft hij besloten zijn vrije gespeksdagen via sociale media te verspreiden. 

Die gesprekken vinden meestal plaats op zaterdag en zondag. Op o.a. Instagram en Facebook plaatst hij een dag, tijd en plaats waar mensen naartoe kunnen om te praten.

Dus mocht je de volgende keer in Barcelona een man met twee klapstoelen zien, ga dan op een van die stoel zitten en ga een gesprek aan met Adrià. Volgens hem mag je overal over praten. Lees een uitgebreid artikel op deze website (in het Engels) van de krant El Paìs.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Harold

Mooi initiatief

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.