Gran Canaria en Tenerife verdedigen spoorwegnetwerken

Gran Canaria en Tenerife verdedigen spoorwegnetwerken
Beeld: Renfe

Gran Canaria en Tenerife verdedigen spoorwegnetwerken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De ‘cabildos’ van Gran Canaria en Tenerife, respectievelijk Antonio Morales en Carlos Alonso, hebben bij het Canarische Eilanden parlement de plannen voor de treinverbindingen op beide eilanden verdedigd. Volgens hen zijn de treinen op de Canarische Eilanden ondanks de enorme hoge kosten levensvatbaar als alternatief vervoer op Gran Canaria en Tenerife.

Gran Canaria heeft een haalbaarheidsstudie gepresenteerd om de hoofdstad Las Palmas met het zuiden te verbinden. De trein op Gran Canaria zou vanuit Las Palmas ondergronds naar de luchthaven rijden en zal alleen gebruik maken van hernieuwbare energie. Het is een zeer duur en ambitieus project maar volgens experts is dit het juiste alternatief om de mobiliteitsproblemen op het eiland op te lossen.

Ook op Tenerife heeft men de plannen klaarliggen en is men overtuigd van de haalbaarheid van een treinverbinding, een met het zuiden en een met het noorden. Ook Tenerife heeft te maken met mobiliteitsproblemen en overvolle wegen waarbij men aangeeft dat extra rijbanen op de snelwegen geen oplossing zijn.

Beide cabildos zijn het met elkaar eens dat er niet zozeer gekeken moet worden naar een kosten-batenanalyse maar dat men met een andere benadering de toekomst van de twee grootste Canarische Eilanden moet bepalen. Om beide spoorwegnetwerken aan te leggen heeft men minstens 3,8 miljard euro nodig, onder te verdelen in 2,2 miljard op Tenerife en 1,6 miljard op Gran Canaria.

De verbinding tussen las Palmas en Maspalomas op Gran Canaria zou 50 km lang zijn en tien haltes hebben. De reistijd zou dertig minuten moeten zijn. Op Tenerife moet een verbinding komen vanuit Santa Cruz naar het zuiden van het eiland wat 80 km lang is en zeven haltes moeten krijgen. De reistijd zou 45 minuten zijn waarbij er dagelijks 67.000 mensen gebruik zouden maken van de trein.

Gran Canaria / Wikimedia
Tenerife / Wikimedia
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.