Man parkeert een auto in het gemeentehuis van Alicante

Man parkeert een auto in het gemeentehuis van Alicante
Beeld: Twitter

Man parkeert een auto in het gemeentehuis van Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het afgelopen weekend heeft een man zijn auto in het gemeentehuis van Alicante geparkeerd. De 58-jarige man reed rustig met een auto door de grote poort om daarna zijn auto in de kleine binnenplaats te parkeren. Daarna gaf de man de sleutels aan de conciërge met de mededeling dat de burgemeester de auto weg mocht halen.

Het voorval deed zich voor op zaterdag 8 februari toen de 58-jarige man zijn auto door de openstaande poort van het gemeentehuis in Alicante reed en daar de auto onderaan de trappen parkeerde. Dat gebeurde zonder problemen terwijl niemand hem tegenhield.

Nadat de auto was geparkeerd gaf de man de sleutels aan de conciërge met de mededeling dat de burgemeester de auto weg mocht halen want het gemeentehuis is toch van iedereen?

Terwijl de man daarna rustig wegliep belde de conciërge de politie die meteen een sleepwagen stuurde om de geparkeerde auto weg te halen en de automobilist te zoeken. 

Die zoektocht duurde ongeveer 60 minuten waarna de 58-jarige man gevonden werd. Dat duurde even omdat de auto geregistreerd staat op naam van iemand die is overleden.

De man probeerde de agenten uit te leggen dat niet alleen het gemeentehuis van iedereen is maar ook de geparkeerde auto, iedereen mag hem gebruiken, ook de burgemeester van Alicante. 

De politie maakte notitie van het voorval maar arresteerde de man niet. De Spaanse verkeersdienst DGT onderzoekt wel of er reden genoeg is om het rijbewijs van de man in te nemen.

https://twitter.com/lavozdeValencia/status/1226805102289223681
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.