Alpine piloot Fernando Alonso in ziekenhuis na aanrijding op de fiets

Ferrari piloot Fernando Alonso in ziekenhuis na aanrijding op de fiets
Beeld: Twitter

Alpine piloot Fernando Alonso in ziekenhuis na aanrijding op de fiets

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse formule 1 piloot Fernando Alonso is tijdens het fietsen in Zwitserland aangereden door een auto en is in het ziekenhuis beland. De Alpine-piloot was in Zwitserland aan het trainen voor het nieuwe Formule 1 seizoen maar zijn deelname of in ieder geval de start van het seizoen kan nu gevaar lopen.

AANPASSING: Natuurlijk rijdt Alonso niet meer voor Ferrari en waren we bij de redactie even de kluts kwijt want hij is dan ook zo vaak veranderd: Nu rijdt hij voor Alpine (2021-) maar daarvoor voor McLaren (2015-2018), Ferrari (2010-2014), Renault (200-2009 en 2002-2006) en Minardi (2001). Als niet formule 1 fan is het lastig bijhouden maar het was een stomme fout 😉

Volgens de kranten heeft Fernando Alonso verschillende breuken en wellicht een gebroken kaak en een gebroken tand maar is hij bij bewustzijn en wordt hij verder onderzocht in het lokale ziekenhuis. 

In het plaatselijke ziekenhuis van Lugano onderging de Spanjaard medische testen en werden er röntgenfoto’s gemaakt. Alonso wordt echter zo snel mogelijk naar het ziekenhuis in Bern gebracht waar hij door de beste specialisten geholpen kan worden.

Volgens de media reed Fernando Alonso in de buurt van zijn huis in Lugano op zijn 6.000 euro kostende Spaanse fiets toen hij geschept werd door een auto. 

Ondertussen regent het op de sociale media aan steunbetuigingen, niet alleen uit Spanje zoals door de Spaanse premier Pedro Sánchez of Carlos Sainz maar ook in het buitenland van o.a. collega coureurs en andere sporters.

Ga naar de inhoud