Alpine piloot Fernando Alonso in ziekenhuis na aanrijding op de fiets

Ferrari piloot Fernando Alonso in ziekenhuis na aanrijding op de fiets
Beeld: Twitter

Alpine piloot Fernando Alonso in ziekenhuis na aanrijding op de fiets

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse formule 1 piloot Fernando Alonso is tijdens het fietsen in Zwitserland aangereden door een auto en is in het ziekenhuis beland. De Alpine-piloot was in Zwitserland aan het trainen voor het nieuwe Formule 1 seizoen maar zijn deelname of in ieder geval de start van het seizoen kan nu gevaar lopen.

AANPASSING: Natuurlijk rijdt Alonso niet meer voor Ferrari en waren we bij de redactie even de kluts kwijt want hij is dan ook zo vaak veranderd: Nu rijdt hij voor Alpine (2021-) maar daarvoor voor McLaren (2015-2018), Ferrari (2010-2014), Renault (200-2009 en 2002-2006) en Minardi (2001). Als niet formule 1 fan is het lastig bijhouden maar het was een stomme fout 😉

Volgens de kranten heeft Fernando Alonso verschillende breuken en wellicht een gebroken kaak en een gebroken tand maar is hij bij bewustzijn en wordt hij verder onderzocht in het lokale ziekenhuis. 

In het plaatselijke ziekenhuis van Lugano onderging de Spanjaard medische testen en werden er röntgenfoto’s gemaakt. Alonso wordt echter zo snel mogelijk naar het ziekenhuis in Bern gebracht waar hij door de beste specialisten geholpen kan worden.

Volgens de media reed Fernando Alonso in de buurt van zijn huis in Lugano op zijn 6.000 euro kostende Spaanse fiets toen hij geschept werd door een auto. 

Ondertussen regent het op de sociale media aan steunbetuigingen, niet alleen uit Spanje zoals door de Spaanse premier Pedro Sánchez of Carlos Sainz maar ook in het buitenland van o.a. collega coureurs en andere sporters.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.