Overzicht van het social media, internet en smartphonegebruik in Spanje

Overzicht van het social media, internet en smartphonegebruik in Spanje
Beeld: Freepik

Overzicht van het social media, internet en smartphonegebruik in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit het rapport Digital 2021 van Hootsuite en We Are Social blijkt dat 80% van de Spanjaarden dagelijks gebruik maakt van social media netwerken. Terwijl 8 van de 10 Spanjaarden Twitter, Facebook, Instagram of TikTok bekijken zitten 9 van de 10 Spanjaarden ook 6 uur op het internet.

Uit het rapport dat is opgesteld is veel informatie te halen over de wijze waarop men in Spanje tijdens de pandemie gebruik maakt van de diverse social media netwerken en het internet over het algemeen.

In het kort kan gezegd worden dat 8 van de 10 Spanjaarden gebruik maakt van social media waarbij WhatsApp het populairste is gevolgd door YouTube, Facebook en Instagram.

9 van de 10 Spanjaarden zit dagelijks minstens 6 uur op het internet wat bijna twee keer meer is dan de 3 uur en 22 minuten dat men tv kijkt en drie keer meer dan de 2 uur dat men op social media zit.

Internet

Spanje heeft 42,54 miljoen internetgebruikers wat 91% van de totale bevolking van 46,75 miljoen inwoners. Tussen 2020 en 2021 is het internetgebruik in Spanje met 144.000 personen toegenomen. 

Met het op internet zitten hebben de onderzoekers niet gekeken naar de tijd wat men besteedt op de social media. 

Social media

Als we kijken naar de social media dan zijn er in Spanje 37,4 miljoen gebruikers wat 80% van de totale bevolking van 46,75 miljoen inwoners. Tussen 2020 en 2021 is het social media gebruik met maar liefst 8,1 miljoen (+28%) toegenomen.

Bij de social media wordt het meeste gebruik gemaakt van WhatsApp (89,5%) gevolgd door YouTube (89,3%), Facebook (79,2%), Instagram (69%), Twitter (52,6%), Facebook Messenger (45,1%), Linkedin (36%), Pinterest (33,7%), Skype (31,7%), TikTok (27,3%), Snapchat (18,7%), Twitch (17,4%), Telegram (17,2%(, WeChat (11,9%), Badoo (11,2%) en Tumblr (10,8%).

Smartphones

Gekeken naar het gebruik van smartphones dan is dat in Spanje gestegen naar 54,34 miljoen wat dus vergeleken met het totaal aantal inwoners 116,2% is. Dat dit meer dan 100% is komt omdat veel mensen meerdere mobiele telefoons hebben. Het aantal smartphone gebruikers steeg in een jaar tijd met 323.000 personen.

Bekijk het hele rapport HIER

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.