3.000 km op de fiets door Spanje: Biela en Tierra geven een stem aan het platteland

3.000 km op de fiets door Spanje: Biela en Tierra geven een stem aan het platteland
Beeld: Ana en Edurne / Biela y Tierra

3.000 km op de fiets door Spanje: Biela en Tierra geven een stem aan het platteland

MADRID – Edurne Caballero en Ana Santidrián, twee leden van de organisatie ‘Biela y Tierra’, fietsten gedurende 4 maanden maar liefst 2.830 kilometer door Spanje. Hun doel? Tonen dat Spanje een levendig platteland heeft en dat de manier waarop we ons voedsel produceren de motor kan zijn richting een eerlijkere samenleving.

“De verhalen die we ontdekten, kunnen niet via een scherm worden overgezet. Je moet ze met alle zintuigen waarnemen. Met de tast en de geur van pagina’s, het beeld van de illustraties.” In April publiceert de organisatie Biela y Tierra een boek dat de 125 landelijke initiatieven bundelt die Edurne en Ana op hun fietstocht leerden kennen. “We willen dat men die leert kennen met dezelfde rust die wij ervaarden toen we op de fiets zaten.”, vertelt Edurne aan de krant El Heraldo .

“We wilden verhalen vertellen van mensen die netwerken vormen, van productie en bewuste en transformatieve consumptie, maar ook van het doen heropleven van een platteland en dan in het bijzonder de extensieve veeteelt (op grote oppervlakte, in tegenstelling tot de intensieve veeteelt van de macrogranjas, nvdr). Men hoort ook die vorm te kennen, die het land een ruggengraat geeft, het leefmilieu beschermt en dreigt te verdwijnen als ze geen steun ontvangt.”

Het boek ‘Biela y Tierra en ruta” verschijnt in April maar kan nu al worden gekocht via DEZE WEBSITE . Het werk bundelt 70 notitieboekjes waarin Edurne en Ana waardevolle ervaringen van hun reis bundelen, samen met getuigenissen van de bezochte projecten. Bovendien heeft voor elke autonome regio die ze bezochten een illustrator of illustratrice tekeningen aangeleverd.

Het boek werd gepubliceerd door Pol.len Edicions. Het wordt gedrukt op gerecycleerd papier met ecologische inkt en is te koop vanaf 25 April. Wie wil mee dromen van een fietstocht door Spanje weet dus wat te kopen binnenkort.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.