Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (47)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (47)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (47)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Afgelopen dinsdag hadden we gezellig vrienden van Nico over de vloer. Ze zijn ongeveer een half jaar met hun camper door Spanje aan het reizen en maakte even tijd om te kijken wat hun vriend bij ons aan het doen is. Ze arriveerde aan het einde van de middag en bleven bij ons eten. Tom maakte een heerlijke paella voor ons klaar en het werd een hele gezellige avond. Voor de nacht verbleven zij in hun eigen camper bij ons in de straat en de volgende ochtend heeft Nico ze een rondleiding gegeven. Hierna vertrokken zij weer om hun reis door Spanje voort te zetten.

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen is onze warmtepomp geïnstalleerd en hebben we fijn warm water binnen in huis. Ook de vloerverwarming draait nu en alles werkt prima. We zetten de verwarming nog niet te hoog ivm met de nieuwe vloeren, maar ook omdat we nog hard aan het werk zijn en dan is 20 graden echt wel iets te veel. Met de installatie van de warmtepomp is het laatste deel van de subsidie werkzaamheden om ons huis energiezuiniger te maken afgerond. Dit betekende dat we (eigenlijk de architect) de definitieve aanvraag voor het verkrijgen van de subsidie deze week hebben ingediend. Nu maar afwachten hoeveel en vooral wanneer we het gaan krijgen. We denken dat dit best even kan duren, maar we hopen natuurlijk dat het snel voor elkaar is.

Ook deze week zijn wij weer op volle kracht aan het klussen. Voordat we het vergeten te schrijven, het probleem met de ramen is naar tevredenheid opgelost. Ze zitten nu zo vast dat ze waarschijnlijk nooit meer los komen. De aannemer is twee dagen bezig geweest om het in orde te krijgen. Ze konden het gelukkig allemaal oplossen en hoefde de ramen er niet uit. Wel bijzonder dat ze het niet gelijk goed hebben gedaan en nu extra tijd en dus geld kwijt zijn… Zelf zijn we dus druk geweest met het schilderen en in elkaar zetten van meubels, het afwerken en inrichten van kamers, installeren van spullen in de badkamers en heel veel decoratie ophangen.

Bedden en beddengoed in Spanje hebben hele andere maten dan wat wij gewend zijn. In Nederland en ik denk ook in België is een bed standaard 2 meter lang en zeker 1.60 breed. Een Spaans bed is tussen de 1.35 en 1.50 breed en niet langer dan 1.90, vaak maar 1.80. Dit is voor Noord Europeanen toch echt te klein. Wij zijn ook gewend om twee kussens in een tweepersoonsbed te hebben, ieder zijn eigen kussen. In Spanje niet, hier hebben ze één lang kussen tussen de 1.35 en 1.50. Dit is best lastig, vandaar dat wij voor matrassen en beddengoed niet bij Spaanse winkels terecht kunnen. Gelukkig hebben ze in Spanje Ikea’s en kunnen we hier goed terecht voor dit soort spullen.

Onderaan deze blog staat een nieuwe video met een kleine sneakpreview van de vorderingen. Vanaf half mei is het mogelijk om bij ons te verblijven. Heb je interesse? Stuur voor meer informatie een bericht naar casarodriguillo@gmail.com Hasta pronto, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud