Taxichauffeur brengt minderjarige en haar belager bij politie na poging tot verkrachting

Taxichauffeur brengt minderjarige en haar belager bij politie na poging tot verkrachting
Beeld: Canva

Taxichauffeur brengt minderjarige en haar belager bij politie na poging tot verkrachting

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Spaanse nationale politie heeft een man van 25 jaar aangehouden. De man is de verdachte van een misdrijf van seksuele aard. Hij probeerde een minderjarige  van 17 jaar te dwingen tot seksuele handelingen op de openbare weg in Burjassot in Valencia. 

Het was een taxichauffeur die het slachtoffer en de verdachte naar het politiebureau in Paterna (Valencia) bracht, nadat de 17-jarige tiener hem om hulp vroeg gedurende het traject. De man die is aangehouden is Algerijns en heeft de leeftijd van 25 jaar. Hij verblijft niet vast in Spanje en heeft antecedenten bij de politie. Hij volgde het slachtoffer en sprong bij haar in de taxi. 

Dit alles gebeurde op zondag 5 februari in de vroege ochtend. De tiener leerde de man kennen in een discotheek in Valencia. Eerst probeerde ze een taxi naar huis te nemen, maar de man volgde haar en sprong bij haar in de taxi. Die taxi bracht hen maar tot halverwege, naar een punt gelegen in Burjassot (Valencia), omdat ze niet genoeg geld bij zich hadden om de volledige rit te betalen. 

Op die plek probeerde de man de tiener te dwingen tot het hebben van seks tussen de begroeiing op de openbare weg. Hij deed zijn broek naar beneden en probeerde haar te penetreren via de vagina, maar hij slaagde daar niet in, omdat de tiener weerstand bood. 

Hierna kon de vrouw een andere taxi nemen, waar ze snel in sprong. Ze zat op de plek van de copiloot. De man volgde haar echter opnieuw en wist zich weer bij haar in de taxi te plaatsen. Hij zat op de achterbank. De tiener zag een kans om de taxichauffeur om hulp te vragen gedurende de rit. 

Toen de chauffeur zag dat de vrouw erg nerveus was toen ze om hulp vroeg, besloot hij hen naar het dichtstbijzijnde politiebureau te brengen. Eenmaal daar aangekomen waarschuwde de chauffeur de agenten en kon de vrouw haar verhaal vertellen. Dit leidde tot de aanhouding van de verdachte. De vrouw werd naar een ziekenpost gebracht waar ze verzorgd kon worden.

De politie vond bij onderzoek van de plaats delict een gebruikte condoom. Dit leidde tot de officiële arrestatie van de man, die ondertussen in de gevangenis wacht op gerechtelijke uitspraak over de zaak.

Ga naar de inhoud