Search
menu
Search

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (11)

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (11)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (11)

INTRO: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

Of we het nog volhouden, wordt nu regelmatig aan ons gevraagd door familie en vrienden. En dan kijken wij elkaar aan, ja, waarom niet? De camper wordt eigenlijk steeds meer een eigen thuis. Hoe klein ook, je went aan de ruimte en de campers van tegenwoordig zijn zo vernuftig ingericht. Je hebt alles op een paar m2. Prima te doen zo’n tiny house op wielen. 

Alleen de afgelopen dagen was het weer wat minder. En dat was even een verrassing. We zijn het niet meer gewend; regen, storm, code oranje. Het lijkt Nederland wel! En dan wordt zo’n camper ineens toch heel klein. Camperen is eigenlijk alleen leuk als het lekker weer is. Dus toen het na maanden eindelijk eens een keer ging regenen, waren we toch een beetje onthand, want ineens is het toch minder prettig om naar buiten te gaan en wat te ondernemen. 

Gelukkig regent het in Spanje veel in korte tijd, dus voor je het weet schijnt de zon weer. Maar omdat het zou gaan stormen wilden we graag weten waar en wanneer de storm het meest zou gaan rondwaaien. Bleken we de Buienradar, de meest bekeken app in Nederland, van de telefoon gedumpt te hebben, want ja, wanneer regent het hier nou? Hier in het mooie Spanje en zeker in Andalusië schijnt altijd de zon, 330 dagen per jaar. En als je denkt dat dat ook saai is en dat we de seizoenen missen, nou geen dag!

Maar goed, toen dan toch de regen met bakken uit de hemel viel, hadden we gelukkig nog een aflevering van ‘Ik vertrek’ tegoed van het stel dat naar Dubai is vertrokken om een stroopwafel tent te beginnen. Altijd smullen dit soort programma’s. In Brabant, waar wij vandaan komen, zouden ze zeggen: ‘Wè godde toch doen’. Ha, ha, misschien denken mensen dat van ons ook ;-). Maar na het zien van het programma zeiden wij, respect voor die twee, want ze doen het wel!

Als we kijken wat we afgelopen maanden allemaal gedaan hebben en welke plekken we bezocht hebben, dan merken we dat het één grote blur aan het worden is. We doen zoveel en elke dag is weer anders. We staan bijna iedere dag op een andere locatie om weer een nieuwe plaats te ontdekken of om wat te ondernemen. Dit maakt het leven zoveel leuker. 

We waren de afgelopen week zelfs aan het bedenken of we überhaupt nog wel in een huis zouden kunnen en willen wonen. Dat we reislustig zijn, wisten we al wel langer en dat we Europa wilden bekijken met een camper, stond ook al vast. Maar dat we zover zouden willen gaan, is zelfs voor ons een verrassing. Het leven is voor ons te mooi om op één plek te blijven en ach, en als we willen weten waar we geweest zijn en wat we gedaan hebben, hebben we altijd Polarsteps nog ;-).

We kijken op van het scherm, de zon begint te schijnen, tijd om naar buiten te gaan, want camperen doe je niet binnen maar buiten!

Als je ons wilt volgen, klik hieronder.

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud