Search
menu
Search

Hoeveel Nederlanders en Belgen kwamen in 2023 naar de Valencia regio?

Hoeveel Nederlanders en Belgen kwamen in 2023 naar de Valencia regio?
Beeld: via canva.com

Hoeveel Nederlanders en Belgen kwamen in 2023 naar de Valencia regio?

De Valencia regio met de provincie Valencia, Alicante en Castellón is een populaire bestemming voor toeristen uit heel Europa. In 2023 is het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste markt geworden met bijna 2,6 miljoen bezoekers, gevolgd door Frankrijk met meer dan 2 miljoen bezoekers. Ook de Scandinavische landen, Nederland, België en Duitsland sturen veel toeristen naar de regio. Maar hoeveel Nederlanders en Britten kwamen volgens de officiële cijfers naar de Valencia regio in 2023?

Het Verenigd Koninkrijk is in 2023 uitgegroeid tot de belangrijkste markt voor de Valencia regio met bijna 2,6 miljoen bezoekers, een stijging van 18% vergeleken met 2022. Dit komt neer op bijna een kwart van alle buitenlandse bezoekers aan de regio. Gezien de populariteit onder Britse toeristen en de groei in bezoekers de afgelopen jaren lijken de vooruitzichten gunstig. Naar verwachting zal het aantal Britse bezoekers de komende jaren verder toenemen, mede geholpen door gerichte marketing campagnes.

Na de Britten staan de Fransen met meer dan 2 miljoen toeristen, een stijging van bijna 28%, op de tweede plaats. Uit de Scandinavische of Noordse landen kwamen ook bijna 1 miljoen toeristen naar de Valencia regio voor een vakantie. Opvallend is dat een van de grootste groepen internationale toeristen, de Duitsers, met 695.992 vakantiegangers minder vertegenwoordigd zijn dan de Nederlanders en Belgen.

Nederlanders

Nederland is een andere belangrijke markt voor het toerisme in de Valencia regio. In 2023 bezochten 770.671 Nederlanders de regio, een sterke groei van 7,5% in bezoekers vergeleken met 2022. Wat opvalt is de toenemende populariteit van korte stedentrips naar Valencia en een stijgende interesse in de regionale hoofdstad in combinatie met een bezoek aan Barcelona in Catalonië. 

Valencia profileert zich steeds meer als trendy stad met lekker eten, mooie stranden en interessante cultuur en architectuur. Dit trekt veel jonge Nederlandse reizigers voor een weekendje of midweek.

Belgen

Na de Britten, Fransen, Scandinaviërs en Nederlanders vormen de Belgen een andere belangrijke en groeiende markt voor het toerisme in Valencia. In 2023 telde de regio 699.738 Belgische bezoekers, ook een stijging van 17% vergeleken met 2022. 

Enkele verklaringen voor de groeiende populariteit onder Belgische toeristen steeds betere en goedkopere vluchtverbindingen vanuit België naar Valencia. De stad Valencia heeft ook een hip en kosmopolitisch imago dat aanspreekt bij veel Belgen.

Ga naar de inhoud