Eerste olijfpitten-verspuug wedstrijd van Valencia tijdens las Fallas

Eerste olijfpitten-verspuug wedstrijd van Valencia tijdens las Fallas
Beeld: Archieffoto

VALENCIA – In Valencia is het feest met de Las Fallas en bij feest horen ook olijven. Maar wat doe je met de olijfpitten als men de ‘olivas’ eet? Daar is een oplossing voor gevonden door er meteen een wedstrijd van te maken. Bij het ‘concurso de lanzamiento de huesos de oliva’ is het de bedoeling om een olijfpit zo ver mogelijk te spugen.

Ook al klinkt deze competitie origineel, het is geen uitvinding van de stad Valencia. Deze wedstrijd is afkomstig uit Cieza (Murcia) waar dit evenement al in 1995 voor het eerst werd georganiseerd. Het waren ook inwoners van Cieza die naar Valencia waren gekomen om te laten zien hoe het olijfpitten verspugen gedaan moet worden.

In totaal waren er 40 personen waaronder mannen, vrouwen en kinderen die naar Valencia waren gereisd. Onder de deelnemers waren Europees- en wereldkampioenen die samen geprobeerd hebben het wereldrecord van 25,08 meter te verbreken. Dat record werd gevestigd in 2016 door een inwoner (en Guardia Civil) van Cieza maar werd dit keer niet in Valencia verbroken.

Voorbeeld van olijfpitten-verspugen (video uit 2015 met de recordhouder)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

Reageer op dit artikel

  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.