skip to Main Content
Eerste olijfpitten-verspuug wedstrijd van Valencia tijdens las Fallas
Archieffoto

Eerste olijfpitten-verspuug wedstrijd van Valencia tijdens las Fallas

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – In Valencia is het feest met de Las Fallas en bij feest horen ook olijven. Maar wat doe je met de olijfpitten als men de ‘olivas’ eet? Daar is een oplossing voor gevonden door er meteen een wedstrijd van te maken. Bij het ‘concurso de lanzamiento de huesos de oliva’ is het de bedoeling om een olijfpit zo ver mogelijk te spugen.

Ook al klinkt deze competitie origineel, het is geen uitvinding van de stad Valencia. Deze wedstrijd is afkomstig uit Cieza (Murcia) waar dit evenement al in 1995 voor het eerst werd georganiseerd. Het waren ook inwoners van Cieza die naar Valencia waren gekomen om te laten zien hoe het olijfpitten verspugen gedaan moet worden.

In totaal waren er 40 personen waaronder mannen, vrouwen en kinderen die naar Valencia waren gereisd. Onder de deelnemers waren Europees- en wereldkampioenen die samen geprobeerd hebben het wereldrecord van 25,08 meter te verbreken. Dat record werd gevestigd in 2016 door een inwoner (en Guardia Civil) van Cieza maar werd dit keer niet in Valencia verbroken.

Voorbeeld van olijfpitten-verspugen (video uit 2015 met de recordhouder)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken