Eerste olijfpitten-verspuug wedstrijd van Valencia tijdens las Fallas

Eerste olijfpitten-verspuug wedstrijd van Valencia tijdens las Fallas
Beeld: Archieffoto

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – In Valencia is het feest met de Las Fallas en bij feest horen ook olijven. Maar wat doe je met de olijfpitten als men de ‘olivas’ eet? Daar is een oplossing voor gevonden door er meteen een wedstrijd van te maken. Bij het ‘concurso de lanzamiento de huesos de oliva’ is het de bedoeling om een olijfpit zo ver mogelijk te spugen.

Ook al klinkt deze competitie origineel, het is geen uitvinding van de stad Valencia. Deze wedstrijd is afkomstig uit Cieza (Murcia) waar dit evenement al in 1995 voor het eerst werd georganiseerd. Het waren ook inwoners van Cieza die naar Valencia waren gekomen om te laten zien hoe het olijfpitten verspugen gedaan moet worden.

In totaal waren er 40 personen waaronder mannen, vrouwen en kinderen die naar Valencia waren gereisd. Onder de deelnemers waren Europees- en wereldkampioenen die samen geprobeerd hebben het wereldrecord van 25,08 meter te verbreken. Dat record werd gevestigd in 2016 door een inwoner (en Guardia Civil) van Cieza maar werd dit keer niet in Valencia verbroken.

Voorbeeld van olijfpitten-verspugen (video uit 2015 met de recordhouder)

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.