Coronavirus besmettingen in Tarragona na bezoek aan België

3f3d123a3f4c8fe5d2a1326afd2ba5dd-okwtzjc4lxvu1iluj9wzbtwwzyhsk5oak8yp4tpm5g.jpg

Coronavirus besmettingen in Tarragona na bezoek aan België

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – In Catalonië zijn op dinsdag vier nieuwe besmettingen bijgekomen waarvan twee in de badplaats Salou en twee in de kustplaats Cambrils, beide gelegen aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona. De besmettingen in Cambrils zijn het gevolg van een familiebezoek in België.

In de wijk Vilafortuny van de kustplaats Cambrils zijn een 79-jarige vrouw en haar 46-jarige dochter positief getest op het coronavirus of COVID-19. Beide vrouwen zijn besmet geraakt tijdens een familiebezoek in België. Daar bezochten zij een man die eerder in Italië was geweest en daar ook besmet was geraakt. De vrouwen bevinden zich in thuisisolatie en mogen de komende 15 dagen niet hun woning verlaten.

In de badplaats Salou zijn ook twee personen positief getest op het coronavirus. Het gaat om een echtpaar bestaande uit een 54-jarige man en een 60-jarige vrouw die weliswaar positief zijn getest maar zelf, zoals in de meeste gevallen, niet ziek zijn. Het echtpaar heeft het COVID-19 virus uit de stad Vitoria in Baskenland meegenomen naar Catalonië.

Met deze vier nieuwe besmettingsgevallen in Cambrils en Salou is het aantal besmettingen in de autonome regio Catalonië op dinsdag gestegen naar 124 personen, het merendeel in Barcelona. In Catalonië zijn op het moment van schrijven 3 personen overleden door/met het coronavirus. 

In heel Spanje zijn inmiddels meer dan 1.600 besmette personen, zijn 135 personen gezond verklaard of genezen maar is het aantal doden opgelopen naar 36.

Ga naar de inhoud