Google bereidt zich voor op het moment dat we weer kunnen reizen met ‘Google Reizen’

Google bereidt zich voor op het moment dat we weer kunnen reizen met ‘Google Reizen
Beeld: Freepik (aangepast)

Google bereidt zich voor op het moment dat we weer kunnen reizen met ‘Google Reizen’

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We weten natuurlijk allemaal allang dat Google, net zoals Microsoft, Facebook en Twitter alles van ons weet en daar maakt men bij de internetbedrijven handig gebruik van. Maar de informatie of data die deze bedrijven weten kan men ook gebruiken om correcte en actuele informatie aan te bieden zoals bij het nieuwe ‘Google Reizen ’.

De reiswereld en de reizigers zitten met smart te wachten op het moment dat het binnen Europa en op de wereld weer mogelijk is om te gaan reizen en er minder reisrestricties gelden. Google is daarom het nieuwe portaal Google Reizen gestart waarop allerlei handige informatie te vinden is over het reizen.

Als eerste worden de interesses getoond die aan de hand van het gedrag in de zoekmachine en op Google Maps verzameld worden. Zo zijn de laatst bezochte steden, landen of locaties van de gebruiker te zien en kan er meer informatie getoond worden als je daar op klikt.

Verder zijn er op Google Reizen ook informatie en prijzen te vinden over hotels, vluchten en vakantiewoningen. Daarbij worden alle interessante aanbieders getoond en niet, zoals in de zoekmachine, alleen die bedrijven die Google hiervoor betalen.

Naast de hierboven omschreven informatie met de juiste prijzen worden er aanraders getoond en is het mogelijk om gebieden, steden of landen te verkennen.

Het is voor Google met het portaal Reizen niet de bedoeling om andere websites zoals Skyscanner of Booking.com te vervangen maar wel om meer, duidelijke en niet misleidende informatie te bieden. De tijd zal leren of Google Reizen zal aanslaan.

Je kunt Google Reizen bezoeken via www.google.com/travel

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.