Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (51)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (51)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (51)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Hieperdepiep hoera! De slingers zijn opgehangen in Casa Rodriguillo. Deze week zijn zowel Tom, Danielle als Donja jarig en dat betekent dus feest en taartjes. Helaas zit het er nog steeds niet in om een wat groter verjaardagsfeestje te geven. In 2018 waren wij net een paar dagen aangekomen in Spanje en kenden we eigenlijk nog niemand om uit te nodigen. In 2019 waren we net bezig om onze bedrijven op te zetten en waren we extra zuinig met ons geld. Voor 2020 hadden we besloten om toch eindelijk onze verjaardagen te gaan vieren. Er waren ondertussen genoeg vrienden om een aardig feestje te geven. We hadden net wat mensen gepolst wanneer ze zouden kunnen en toen kwam op 14 maart de lockdown! Weer geen feestje en het jaar daarop was het ook niet zo’n goed idee. In 2022 zaten we precies tussen de verhuizingen. Dus dachten we, 2023 dat wordt hem. In onze planning zou de verbouwing in het huis allang afgerond zijn en de tuin ook al aardig op orde. Helaas pindakaas …

Wat dit jaar wel weer gelukt is, het bakken van taartjes! Sinds dat we genoeg elektra capaciteit kunnen we de oven gebruiken en maakt Danielle regelmatig tijd om wat lekkers uit de oven te toveren. In Nederland bakten wij met onze verjaardagen bijna altijd zelf de taarten of we kochten lekkere taarten bij de bakker. We waren ons eigenlijk helemaal niet zo bewust van het feit dat we in Nederland en België zulke lekkere taarten, gebakjes en koekjes hebben. Hier in Spanje kunnen ze nog wel wat leren wat betreft taarten en gebakjes maken. De meeste zien er heerlijk uit, maar vallen vaak tegen. Droog of juist te vettig en erg zoet. Er zijn maar heel weinig goede banketbakkers te vinden in Spanje en dat is wel jammer. Dan maar lekker zelf bakken!

Een gedeelte van de verbouwing heeft zich verplaatst naar buiten. Tegen de achtergevel van ons huis en de bodega willen we een veranda gaan maken. Hiervoor moet wel eerst de achtergevel aangepakt worden, want als de veranda er eenmaal staat dan wordt dat lastiger. De oude lagen op de achtergevel moeten er allemaal af. Er zijn in de loop der jaren zoveel verschillende soorten smeersels opgegaan dat het een ratjetoe is met structuren en materialen. We willen het graag wat netter hebben. Bij sommige delen gaan we de oude natuurstenen muren open laten en tussen de stenen voegen. Andere delen zoals de ruimtes om de ramen en deuren gaan we weer opnieuw stuken, maar ook hier moet de oude laag eraf omdat anders de nieuwe stuclaag niet goed hecht. Dus zijn de mannen met van alles bezig om de oude lagen te verwijderen. Een pittige klus, want sommige lagen zitten erg vast en de gereedschappen die ze gebruiken zijn best zwaar. Hasta Luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud