13 gewonden bij ernstig busongeval met gepensioneerde toeristen op Mallorca

13 gewonden bij ernstig busongeval met gepensioneerde toeristen op Mallorca
Beeld: @Emergencies_112 / X

13 gewonden bij ernstig busongeval met gepensioneerde toeristen op Mallorca

In een tragisch incident op het Spaanse eiland Mallorca zijn dertien gepensioneerde toeristen gewond geraakt, waarvan een zwaargewond, toen een touringcar van de weg raakte en enkele meters naar beneden viel. Dit ongeval met een excursiebus van de Imserso-seniorenreizen vond plaats op de weg van Sant Llorenç naar Son Servera.

De bus, die deel uitmaakte van een reisprogramma van het Spaanse sociaal toerismeorganisatie Imserso, vervoerde ongeveer vijftig gepensioneerde passagiers toen het incident plaatsvond. Volgens ooggetuigen verloor de bestuurder op mysterieuze wijze de controle over het voertuig, waardoor het van de weg afraakte en enkele meters naar beneden stortte. Dit dramatische ongeval veroorzaakte paniek en chaos onder de inzittenden, die dringend medische hulp nodig hadden.

Zodra de nooddiensten op de hoogte waren gebracht van het incident, werden massaal hulptroepen ingezet om de slachtoffers bij te staan. Brandweerlieden van de parkeerterreinen in Manacor en Artà spoedden zich naar de locatie. Ook de Guardia Civil, de lokale politie van Son Servera en Sant Llorenç, de nooddienst 112 en professionele psychologen van het Officiële Psychologeninstituut van de Balearen werden ter plaatse geroepen.

Van de dertien gewonden was er één persoon in kritieke toestand, vijf anderen waren ernstig gewond en zeven liepen lichte verwondingen op. De zwaargewonde persoon werd met een helikopter met spoed overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis voor verdere behandeling. De overige slachtoffers werden ter plaatse verzorgd of naar andere medische faciliteiten gebracht, afhankelijk van de ernst van hun verwondingen.

Hoewel de precieze oorzaak van het ongeval nog niet bekend is, zijn de autoriteiten een grondig onderzoek gestart om meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden die hebben geleid tot deze tragische gebeurtenis. Getuigenverklaringen en bewijsmateriaal van de ongevalslocatie zullen zorgvuldig worden bestudeerd om een beter beeld te krijgen van wat er is gebeurd.

Ga naar de inhoud