Málaga is de vijfde beste stad ter wereld en de beste in Spanje om een nieuwe taal te leren

Málaga is de vijfde beste stad ter wereld en de beste in Spanje om een nieuwe taal te leren
Beeld: via canva.com

Málaga is de vijfde beste stad ter wereld en de beste in Spanje om een nieuwe taal te leren

Het is de afgelopen jaren duidelijk geworden dat Málaga in de mode is. De Costa del Sol blijft een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als internationale toeristen. We hebben eerder ook al geschreven over het feit dat Málaga wordt beschouwd als een van de beste steden om te wonen. Maar in een recent onderzoek wordt Málaga ook bestempeld als de vijfde beste stad ter wereld om een vreemde taal te leren en de beste stad in heel Spanje om het Spaans te leren.

Het vakantie-boekingsplatform Holidu heeft een index samengesteld van de beste steden ter wereld om een taal te leren, gebaseerd op een reeks belangrijke factoren. Málaga verschijnt in dit onderzoek als de vijfde beste stad ter wereld om een taal te leren, alleen overtroffen door Taipei (Taiwan), Warschau (Polen), Zagreb (Kroatië) en Wroclaw (Polen) in deze volgorde. Málaga heeft een bijna perfecte score van 9,5, tegenover 9,55 voor Wroclaw, 9,64 voor Zagreb, 9,88 voor Warschau en de perfecte 10 voor Taipei.

Sommige steden staan bekend om hun uiterst vriendelijke inwoners die bereid zijn met buitenlanders te praten, wat een groot voordeel is voor iedereen die zijn spreekvaardigheid wil verbeteren, zo waardeert Holidu in het algemeen op basis van de geanalyseerde parameters. Málaga wordt geprezen om zijn 190 taalscholen, een betaalbare maandelijkse kostprijs van € 2.082 en een hoge veiligheidsindex van 71,14, wat samen met de mogelijkheden voor telewerken de stad tot een uitstekende keuze maakt om een taal te leren.

Wanneer het gaat om het leren van Spaans, werd Málaga als de best beoordeelde Spaanstalige stad in de index vermeld. De stad scoorde het hoogst van alle Spaanse steden in het onderzoek wat betreft vriendelijkheid jegens buitenlanders, als enige een score van vijf op vijf behalend.

Als we bij Holidu verder kijken naar de top vijf, dan staat Madrid met een score van 9,39 op de tweede plaats in Spanje als beste stad om een taal te leren. De hoofdstad van Spanje heeft 234 taalscholen en een maandelijkse kostprijs van € 2.350. Op de derde plaats staat Valencia met een score van 8,99 en 220 taalscholen, gevolgd door Alicante met een score van 7,03 en 151 taalscholen en Granada met een score van 6,42 en 167 scholen om een vreemde taal te leren.

Ga naar de inhoud