77 jaar na de release rijden er meer dan 3000 Ferrari’s in Spanje

77 jaar na de release rijden er meer dan 3000 Ferrari's in Spanje
Beeld: Ferrari / facebook

77 jaar na de release rijden er meer dan 3000 Ferrari’s in Spanje

Ferrari is een iconisch automerk dat al decennialang synoniem staat voor luxe, snelheid en uitmuntend vakmanschap. Dit jaar wordt een bijzondere mijlpaal in de rijke geschiedenis van dit merk gevierd: 77 jaar nadat de eerste Ferrari van de band rolde, rijden er meer dan 3000 exemplaren over de Spaanse wegen.

3000 is een opmerkelijk getal, gezien de exclusiviteit en de torenhoge prijzen van deze auto’s. Het weerspiegelt niet alleen de groeiende welvaart in Spanje, maar ook de onverminderde aantrekkingskracht van dit legendarische merk op autofanaten en verzamelaars in het hele land. Maar wat kost een Ferrari in Spanje en waar kun je een Ferrari kopen?

Ferrari is een toonaangevend merk in de autosector. Als je overweegt een nieuwe auto te kopen bij deze Italiaanse dealer, zijn de instapprijzen vaak rond de 200.000 euro, zoals bij het Roma model. Volledig uitgerust kan de prijs oplopen tot 250.000 euro. Deze auto, een beest op de weg, kan in slechts drie tot vier seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en een topsnelheid van 320 km/u bereiken (heb je in Spanje niet veel aan want de maximumsnelheid is 120 km/u).

Hoewel het eerder genoemde model nu het instapmodel van Ferrari is, zijn er diverse duurdere modellen beschikbaar. Zo is er de Ferrari 812, een krachtig model met 800 PK, geprijsd rond de 315.000 euro. De revolutionaire Ferrari PuroSangre, uit Enzo’s stal met een vermogen van 725 PK, begint bij 328.000 euro.

Tot slot is er in 2024 een topmodel met een duidelijke naam: de Ferrari SF90 Stradale. Met een prijskaartje van meer dan 465.000 euro, kan deze auto snelheden bereiken van 340 km/u, aangedreven door een vier liter atmosferische V8-motor met een indrukwekkende 780 PK.

Kopen

In Spanje zijn er verschillende plekken waar je een splinternieuwe Ferrari kunt aanschaffen. Er zijn slechts vier officiële dealers van dit prestigieuze automerk in het hele land. De voornaamste bevindt zich in Madrid. Bij ‘Santogal Automóviles S.L.’ tref je de nieuwste Ferrari-modellen aan, gereed om de Spaanse straten te verkennen.

Naast Madrid is ook Barcelona een belangrijke locatie voor Ferrari-liefhebbers, met een verkooppunt bij ‘Cars Gallery’. Deze gerenommeerde dealer heeft tevens een vestiging in Valencia, aan de Middellandse Zeekust. En in San Pedro de Alcántara in de provincie Málaga, kun je ook een officiële Ferrari-dealer vinden.

Huren

Ben je nog niet toe aan het kopen van een Ferrari en wil je voordat je zoveel geld uitgeeft eerst in een Ferrari rijden, dan kun je deze ook huren. Via de website alquiler-ferrari is dat mogelijk in Marbella, Málaga, Valencia, Barcelona en Madrid. Net zoals het kopen van een Ferrari, is het huren ook niet goedkoop met prijzen vanaf 500 euro voor twee uur of 3.000 euro voor drie dagen, in beide gevallen met een heel hoge waarborg.

Korte geschiedenis Ferrari

In 1947 introduceerde Enzo Ferrari, oprichter van het gelijknamige merk, zijn eerste auto. Het was het resultaat van jaren hard werken en toewijding aan perfectie. Na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog herrees de fabriek in Maranello als een feniks uit de as. De eerste Ferrari was meer dan alleen een auto; het was een statement, een belichaming van passie en vernuft.

De eerste Ferrari’s lancering begon een reis naar ongekende hoogten. Enzo Ferrari wilde auto’s maken die snel, krachtig en vol rijplezier en emotie waren. Dit sprak autoliefhebbers wereldwijd aan en maakte Ferrari tot een symbool van status, luxe en technologische vooruitgang.

Het succes van Ferrari is sterk verbonden met Enzo Ferrari. Zijn vastberadenheid en obsessie voor perfectie zijn duidelijk zichtbaar in elke auto die ze produceren. Zijn erfenis leeft voort in de rode auto’s met het paardenlogo en krachtige motoren.

Ferrari Land

Ben je een fan van Ferrari’s en wil je eens een dag doorbrengen in Ferrari-stijl, dan hoef je niet in een Ferrari te rijden, je kunt ook naar een pretpark gaan. Aan de Costa Dorada in de badplaats Salou ligt Ferrari Land als onderdeel van PortAventura World. Hier zijn meerdere Ferrari-attracties te vinden en draait alles om het luxe Italiaanse merk.

Ga naar de inhoud