Aardbeving van 3,4 op de schaal van Richter voor de kust van Almería

Aardbeving van 3,4 op de schaal van Richter voor de kust van Almería
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Inwoners en bezoekers kunnen eventueel de gevolgen gemerkt hebben van de lichte aardbeving van 3,4 op de schaal van Richter die donderdagochtend om 9.05 door het Instituto Geográfico Nacional (IGN) geregistreerd werd. De beving vond plaats in de Mar de Alboran ofwel een onderzeese aardbeving (zeebeving) in de Alboranzee voor de kust van Almería.

Het epicentrum lag volgens het IGN op 5 km diepte en 50 km afstand voor de kust van Roquetas de Mar. Mede vanwege dat de beving slechts een kracht had van 3,4 op de schaal van Richter, het feit dat deze plaatsvond onder het zeeoppervlak en op 50 km afstand van de Spaanse kust, zullen niet veel mensen iets gemerkt hebben van deze nieuwe aardbeving. Deze krant schrijft over een beving van 3,7 op de schaal van Richter maar het IGN zegt op haar website 3,4.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aardbevingen in Spanje[/su_note]

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Alvast voorproefje op de komende verkiezingen want daar gaat waarschijnlijk ook wel een aardschok komen!!
Fijn weekend allemaal!!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.