Aardbeving van 3,4 op de schaal van Richter voor de kust van Almería

Oeps ... foto ontbreekt!

Aardbeving van 3,4 op de schaal van Richter voor de kust van Almería

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – Inwoners en bezoekers kunnen eventueel de gevolgen gemerkt hebben van de lichte aardbeving van 3,4 op de schaal van Richter die donderdagochtend om 9.05 door het Instituto Geográfico Nacional (IGN) geregistreerd werd. De beving vond plaats in de Mar de Alboran ofwel een onderzeese aardbeving (zeebeving) in de Alboranzee voor de kust van Almería.

Het epicentrum lag volgens het IGN op 5 km diepte en 50 km afstand voor de kust van Roquetas de Mar. Mede vanwege dat de beving slechts een kracht had van 3,4 op de schaal van Richter, het feit dat deze plaatsvond onder het zeeoppervlak en op 50 km afstand van de Spaanse kust, zullen niet veel mensen iets gemerkt hebben van deze nieuwe aardbeving. Deze krant schrijft over een beving van 3,7 op de schaal van Richter maar het IGN zegt op haar website 3,4.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aardbevingen in Spanje[/su_note]

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Ga naar de inhoud