skip to Main Content
Aardbeving van 3,4 op de schaal van Richter voor de kust van Almería
123rf

Aardbeving van 3,4 op de schaal van Richter voor de kust van Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Inwoners en bezoekers kunnen eventueel de gevolgen gemerkt hebben van de lichte aardbeving van 3,4 op de schaal van Richter die donderdagochtend om 9.05 door het Instituto Geográfico Nacional (IGN) geregistreerd werd. De beving vond plaats in de Mar de Alboran ofwel een onderzeese aardbeving (zeebeving) in de Alboranzee voor de kust van Almería.

Het epicentrum lag volgens het IGN op 5 km diepte en 50 km afstand voor de kust van Roquetas de Mar. Mede vanwege dat de beving slechts een kracht had van 3,4 op de schaal van Richter, het feit dat deze plaatsvond onder het zeeoppervlak en op 50 km afstand van de Spaanse kust, zullen niet veel mensen iets gemerkt hebben van deze nieuwe aardbeving. Deze krant schrijft over een beving van 3,7 op de schaal van Richter maar het IGN zegt op haar website 3,4.

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Alvast voorproefje op de komende verkiezingen want daar gaat waarschijnlijk ook wel een aardschok komen!!
    Fijn weekend allemaal!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by