Buitenlanders kopen tijdens Semana Santa woningen in Spanje

Buitenlanders kopen tijdens Semana Santa woningen in Spanje
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens een statistisch rapport van promotor Taylor Wimpey España zijn in 2018 tijdens de Semana Santa veel buitenlanders naar Spanje gekomen om een woning te kopen. Tijdens de Goede Week voor Pasen in 2018 vond er een stijging van 52% plaats wat betreft verkopen van woningen aan buitenlanders. In totaal maken de verkopen tijdens die ene week 15% uit van de totale verkopen op jaarbasis.

De paasvakantie is volgens Taylor Wimpey España de tijd van het jaar dat buitenlanders naar Spanje komen om aan de kust een woning aan te schaffen. In het geval van deze promotor zijn er alleen cijfers bekend gemaakt wat betreft de verkopen aan de Costa del Sol, Costa Blanca en op Mallorca en Ibiza.

Volgens de krant La Opinión de Málaga vonden er 52% meer verkopen plaats gedurende de Semana Santa in 2018 waarbij aan de Costa del Sol hoofdzakelijk door Britten Scandinaviërs en Belgen gekocht werd. Aan de Costa Blanca ging het hoofdzakelijk om Russen, Scandinaviërs en Belgen en op Mallorca/Ibiza Duitsers en Britten.

Volgens Taylor Wimpey España was de Semana Santa Paasvakantie goed voor 15% van de totale verkopen het hele afgelopen jaar. Dat is bijna het dubbele van de normale maandelijkse verkopen op juni na wat ook gezien wordt als een uitstekende koopmaand.

Voor de Semana Santa van dit jaar verwacht Taylor Wimpey España dat de verkopen opnieuw zullen stijgen al durft men geen percentage te geven. De reden dat er veel verkocht wordt tijdens de paasvakantie is o.a. dat de buitenlanders een langere vakantieperiode hebben van twee weken waardoor men meer tijd besteed aan het zoeken naar een woning in Spanje.

2018

In heel 2018 werden in totaal 65.500 woningen door buitenlanders gekocht, een 12,6% van het totaal aantal verkochte woningen van 516.680.

Van de buitenlanders waren het de Britten die de meeste woningen kochten (16,6%) gevolgd door Duitsers (7,7%) en de Fransen (7,4%) en dan de Belgen (5,7%) gevolgd door de Italianen (5,07%), Zweden (5,02%), Roemenen (5%), Marokkanen (4,67%), Chinezen (3,07%) en dan (pas) de Nederlanders (3,07%).

In aantallen zou dat ongeveer 3.733 woningen zijn die door Belgen werden gekocht en 2.010 woningen die door Nederlanders werden aangeschaft. Die aantallen liggen ver weg van de Britten met 10.873 woningen en de Duitsers met 5.056 woningen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Het zou best eens interessant zijn om ook eens te weten hoeveel Belgen of Nederlanders hun woning verkopen
Het is wel aardig om te weten hoeveel er gekocht wordt maar hoeveel worden er verkocht want dat vertellen ze niet
Zelf heb ik de indruk dat er door Belgen en Nederlanders bijna evenveel verkocht
als gekocht worden

interessant om weten zou zijn over welke woningen het gaat. Appartementen versus huizen. Maar ook vakantiewoningen versus vaste bewoning. Chinezen bijvoorbeeld komen hier om te werken en kopen dus geen vakantiewoningen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.