Buitenlanders kopen tijdens Semana Santa woningen in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Buitenlanders kopen tijdens Semana Santa woningen in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een statistisch rapport van promotor Taylor Wimpey España zijn in 2018 tijdens de Semana Santa veel buitenlanders naar Spanje gekomen om een woning te kopen. Tijdens de Goede Week voor Pasen in 2018 vond er een stijging van 52% plaats wat betreft verkopen van woningen aan buitenlanders. In totaal maken de verkopen tijdens die ene week 15% uit van de totale verkopen op jaarbasis.

De paasvakantie is volgens Taylor Wimpey España de tijd van het jaar dat buitenlanders naar Spanje komen om aan de kust een woning aan te schaffen. In het geval van deze promotor zijn er alleen cijfers bekend gemaakt wat betreft de verkopen aan de Costa del Sol, Costa Blanca en op Mallorca en Ibiza.

Volgens de krant La Opinión de Málaga vonden er 52% meer verkopen plaats gedurende de Semana Santa in 2018 waarbij aan de Costa del Sol hoofdzakelijk door Britten Scandinaviërs en Belgen gekocht werd. Aan de Costa Blanca ging het hoofdzakelijk om Russen, Scandinaviërs en Belgen en op Mallorca/Ibiza Duitsers en Britten.

Volgens Taylor Wimpey España was de Semana Santa Paasvakantie goed voor 15% van de totale verkopen het hele afgelopen jaar. Dat is bijna het dubbele van de normale maandelijkse verkopen op juni na wat ook gezien wordt als een uitstekende koopmaand.

Voor de Semana Santa van dit jaar verwacht Taylor Wimpey España dat de verkopen opnieuw zullen stijgen al durft men geen percentage te geven. De reden dat er veel verkocht wordt tijdens de paasvakantie is o.a. dat de buitenlanders een langere vakantieperiode hebben van twee weken waardoor men meer tijd besteed aan het zoeken naar een woning in Spanje.

2018

In heel 2018 werden in totaal 65.500 woningen door buitenlanders gekocht, een 12,6% van het totaal aantal verkochte woningen van 516.680.

Van de buitenlanders waren het de Britten die de meeste woningen kochten (16,6%) gevolgd door Duitsers (7,7%) en de Fransen (7,4%) en dan de Belgen (5,7%) gevolgd door de Italianen (5,07%), Zweden (5,02%), Roemenen (5%), Marokkanen (4,67%), Chinezen (3,07%) en dan (pas) de Nederlanders (3,07%).

In aantallen zou dat ongeveer 3.733 woningen zijn die door Belgen werden gekocht en 2.010 woningen die door Nederlanders werden aangeschaft. Die aantallen liggen ver weg van de Britten met 10.873 woningen en de Duitsers met 5.056 woningen.

Ga naar de inhoud