Slecht weer Spanje: Man getroffen door bliksem in Madrid en tornado in Toledo

Slecht weer Spanje: Man getroffen door bliksem in Madrid en grote tornado in Toledo
Beeld: VOORBEELDFOTO /Freepik

Slecht weer Spanje: Man getroffen door bliksem in Madrid en tornado in Toledo

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID/TOLEDO – Het slechte en onstabiele weer dat over delen van Spanje trekt heeft voor aardig wat problemen gezorgd. Naast kleine overstromingen en schade door o.a. wind en water, werd in Usera in de provincie Madrid ook een man getroffen door de bliksem en hadden inwoners van de provincie Toledo te maken met een grote tornado.

In de gemeente Usera in de autonome regio Madrid is zaterdag een man ernstig gewond geraakt toen hij werd getroffen door een blikseminslag. 

De 40-jarige man bevond zich tijdens de storm in het stadspark Parque de Pradolongo in Usera waar hij vanwege de hevige regenval onder een boom beschutting zocht.

Volgens de politie en deze krant gebeurde het ongeval zaterdagmorgen rond 10 uur toen de man getroffen werd door de bliksem. Deze bliksem trof de man op zijn schouders en verliet het lichaam via zijn voeten. 

De man kreeg daardoor een hartstilstand maar bij het reanimeren slaagde men erin de man in leven te houden waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Tornado

In de gemeente Villacañas in de provincie Toledo in de autonome regio Castilla-La Mancha hadden de inwoners te maken met de gevolgen van een grote tornado. 

Deze ontstond zaterdagmiddag en zorgde voor aardig wat schade aan gebouwen, daken en bomen. Gelukkig raakte niemand gewond en kwam iedereen met de schrik vrij.

Een wervelwind of tornado kan ontstaan wanneer koude (neergaande) en warme (opstijgende) lucht stromingen tegen elkaar opbotsen.

Ga naar de inhoud