Slecht weer Spanje: Man getroffen door bliksem in Madrid en tornado in Toledo

Slecht weer Spanje: Man getroffen door bliksem in Madrid en grote tornado in Toledo
Beeld: VOORBEELDFOTO /Freepik

Slecht weer Spanje: Man getroffen door bliksem in Madrid en tornado in Toledo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID/TOLEDO – Het slechte en onstabiele weer dat over delen van Spanje trekt heeft voor aardig wat problemen gezorgd. Naast kleine overstromingen en schade door o.a. wind en water, werd in Usera in de provincie Madrid ook een man getroffen door de bliksem en hadden inwoners van de provincie Toledo te maken met een grote tornado.

In de gemeente Usera in de autonome regio Madrid is zaterdag een man ernstig gewond geraakt toen hij werd getroffen door een blikseminslag. 

De 40-jarige man bevond zich tijdens de storm in het stadspark Parque de Pradolongo in Usera waar hij vanwege de hevige regenval onder een boom beschutting zocht.

Volgens de politie en deze krant gebeurde het ongeval zaterdagmorgen rond 10 uur toen de man getroffen werd door de bliksem. Deze bliksem trof de man op zijn schouders en verliet het lichaam via zijn voeten. 

De man kreeg daardoor een hartstilstand maar bij het reanimeren slaagde men erin de man in leven te houden waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Tornado

In de gemeente Villacañas in de provincie Toledo in de autonome regio Castilla-La Mancha hadden de inwoners te maken met de gevolgen van een grote tornado. 

Deze ontstond zaterdagmiddag en zorgde voor aardig wat schade aan gebouwen, daken en bomen. Gelukkig raakte niemand gewond en kwam iedereen met de schrik vrij.

Een wervelwind of tornado kan ontstaan wanneer koude (neergaande) en warme (opstijgende) lucht stromingen tegen elkaar opbotsen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.