Grootste privé etnografische museum van Galicië heropent haar deuren

Grootste privé etnografische museum van Galicië heropent haar deuren
Beeld: Faro de Vigo / website

Grootste privé etnografische museum van Galicië heropent haar deuren

OURENSE – Het Galicische klooster Oseira herneemt haar reputatie als een van de belangrijke erfgoed plaatsen en toeristische trekpleisters van Spanje. De overheid investeerde ongeveer een miljoen euro in de renovatie van de pelgrimsherberg en de heropening van het etnografische museum.

Het klooster van Oseira is niet alleen een referentie voor de pelgrims die op weg zijn naar Santiago de Compostela, maar ook een belangrijke toeristische trekpleister. Het fleurde de afgelopen maanden op dankzij de investering in twee grote projecten. 

Enerzijds werd de herberg voor pelgrims gerenoveerd. Tijdens de pandemie was die tijdelijk gesloten omdat door de traditionele architectuur van het gebouw de ventilatie niet kon worden verzekerd. Anderzijds werd in de zone van de oude paardenstallen een nieuw gebouw opgetrokken voor diezelfde pelgrims. In totaal werd 1 miljoen euro in beide projecten geïnvesteerd. 

En het ene project is nog niet goed en wel beklonken, of nu opent in het klooster ook de grootste etnografische privé collectie van Galicië terug de deuren in het klooster van Oseira. 11 jaar lang was het Museum van Oseira gesloten, terwijl het voordien jarenlang een belangrijke referentie was geweest. Elke zomer kwamen mensen van over heel Europa de collectie bekijken. In totaal heeft het museum 12.000 stukken in haar bezit, het resultaat van jaren van verzamelwoede van het echtpaar Olimpio Liste en Josefina Fernández.

Het museum bezit een grote verzameling van beroepsmateriaal dat toebehoorde aan de traditionele Spaanse beroepen. De focus ligt dus vooral op de ambachtelijke en artisanale kennis die eeuwenlang het Iberische schiereiland levend hield. Veel van de objecten die er tentoon worden gesteld behoren toe aan beroepen die vandaag de dag al verloren gegaan zijn. Denk maar aan de smid of de artisanale glasblazers. Om de heropening extra in de verf te zetten, is het gratis te bezoeken tot en met 29 April. Meer informatie vind je HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.