Afmetingen gratis handbagage voor het vliegen naar Spanje met Ryanair, Vueling en Transavia etc.

Afmetingen gratis handbagage voor het vliegen naar Spanje met Ryanair, Vueling en Transavia etc.
Beeld: Canva

Afmetingen gratis handbagage voor het vliegen naar Spanje met Ryanair, Vueling en Transavia etc.

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Bij het plannen van een reis, vooral per vliegtuig, zijn er veel zaken waar we rekening mee moeten houden, zoals de regels en beperkingen voor bagage om zo hoge toeslagen te vermijden. Het is belangrijk om te weten dat elke luchtvaartmaatschappij zijn eigen regels en beperkingen heeft. Hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen één persoonlijk item in de cabine gratis toestaan, zoals een rugzak, tas, aktetas of kleine trolley, moet je nog steeds de afmetingen controleren om boetes te vermijden.

We hebben naar de websites van diverse populaire luchtvaartmaatschappijen gekeken en de afmetingen van de gratis te vervoeren handbagage gekeken. Daarbij gaat het meestal om een handtas, aktetas of laptoptas, maar dus geen grotere rugzakken, trolleys en reiskoffers die meestal een toeslag hebben.

Ryanair

De afmetingen van rugzakken en tassen voor handbagage zijn beperkt tot 40 x 20 x 25 cm en moeten onder de stoel passen. Als de afmetingen overschreden worden, moet er een extra toeslag van 69,99 euro betaald worden en zal de bagage in het ruim geplaatst worden.

Transavia

Bij Transavia mag een kleine handtas, cameratas of laptoptas van 40 x 30 x 20 cm altijd mee aan boord als deze onder de stoel voor je geplaatst wordt. In de cabine is daarnaast ruimte voor 70 grote stuks handbagage (max 55 x 35 x 25 cm). De overige tassen en trolleys van dit formaat worden gratis in het ruim vervoerd.

Vueling

Vueling staat toe dat we een kleine tas van 40 x 20 x 30 cm meenemen die onder de stoel voor je moet passen. Als de afmetingen overschreden worden, moet er 30 euro betaald worden bij het inchecken of 40 euro bij de boarding gate en zal de tas in elk geval ingecheckt moeten worden.

Easyjet

Bij EasyJet mag het stuk handbagage een maximale grootte hebben van 45 x 36 x 20 cm (inclusief handgrepen en wielen), tot 15 kg wegen en moet het onder de stoel voor je passen. Er geldt een toeslag van 15 euro per extra kilo, per stuk en per vlucht voor overbagage.

Iberia

Bij Iberia moet het persoonlijk stuk bagage onder de stoel voor ons passen en een maximale grootte van 40 x 30 x 15 centimeter hebben. Als er met een baby wordt gereisd, is het ook toegestaan om een extra tas of rugzak mee te nemen voor babyvoeding, dranken en andere noodzakelijke items tijdens de vlucht.

KLM

In Economy Class mag je altijd één stuk handbagage van maximaal 55 x 35 x 25 cm inclusief handgrepen en wielen meenemen. Verder is één accessoire (zoals een kleine handtas of laptoptas) van maximaal 40 x 30 x 15 cm gratis mee te nemen. In totaal mag dit samen niet meer dan 12 kilo wegen.

Brussels Airlines

Persoonlijke items zoals een handtas, laptoptas, aktetas of cameratas mogen niet groter zijn dan 40 x 30 x 10 cm en je moet ze onder de stoel voor je opbergen. Als de gratis handbagage te groot of te zwaar is, wordt een toeslag aangerekend. Kun je deze toeslag niet betalen, dan word je niet toegelaten op de vlucht. 

Tui fly

Elke passagier mag gratis één stuk handbagage meenemen met een maximum van 10 kg. De maximale afmetingen van de handbagage bedragen 55 x 20 x 40 cm. Alleen voorwerpen die je nodig hebt aan boord worden toegestaan. Daaronder een boek, draagbare muziek- of entertainmentspeler, laptop of fototoestel.

Ga naar de inhoud