Barcelona begint strandseizoen met slechts één douche per strand door de droogte

Barcelona begint strandseizoen met slechts één douche per strand door de droogte
Beeld: Canva

Barcelona begint strandseizoen met slechts één douche per strand door de droogte

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het weer wordt steeds warmer en de tijd voor strandbezoek is aangebroken. Dit brengt veel plezier met zich mee, maar is niet zonder moeilijkheden. De gemeenteraad van Barcelona heeft de opening van de stranden moeten aanpassen door de buitengewone droogte dit jaar. Daarom is besloten dat slechts één douche per strand beschikbaar zal zijn voor de strandganger om het zand en het zout weg te spoelen. Daarnaast is het uiteraard nog steeds verboden om te roken en te vapen op de stranden van de Catalaanse hoofdstad. 

De douches zullen op deze manier functioneren in de weekenden tot 25 mei. Als vanaf 27 mei het hoogseizoen aanbreekt, zal ook de rest van de installaties in gebruik genomen worden. Deze zullen dan open zijn tot 17 september. Dit zal betekenen dat de volledige capaciteit douches in die periode wel gebruikt zal worden. Ook de openbare toiletten en de kluisjes zullen weer beschikbaar zijn. De toiletten zijn echter wel slechts beschikbaar tussen 10.30 uur en 18.00 uur. Ook zullen de strandwacht en de reddingsbrigades weer volop functioneren. 

Deze zomer heeft de gemeenteraad ook nieuwe maatregelen genomen bij de organisatie van strandsporten voor een beter gebruik van de ruimte en het delen daarvan met andere strandgangers. In januari is een nieuwe wet aangenomen waarin speciale zones voor het beoefenen van sporten op het strand zijn aangewezen. Hiervoor is een vergunning nodig. Daarnaast zijn ook speciale tijden aangewezen waarop het strand in verschillende periodes van het jaar voor dit doeleinde gebruikt mag worden. 

Een laatste maatregel is de uitbreiding van de ruimte voor honden op het strand. De plekken waar de viervoeters welkom zijn worden uitgebreid met ongeveer twintig procent. Deze speciale stranden voor honden zullen geopend worden vanaf 27 mei. Het gaat om een totaal van 1.500 vierkante meter waarop plek is voor 120 honden.

Ga naar de inhoud