Na de Semana Santa verwijdert Sevilla 60.000 m² aan kaarsenwas

Na de Semana Santa verwijdert Sevilla 60.000 m2 aan kaarsenwas
Beeld: @Ayto_Sevilla / twitter

Na de Semana Santa verwijdert Sevilla 60.000 m² aan kaarsenwas

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De gemeenteraad van Sevilla heeft een speciaal schoonmaakproces opgezet om de kaarsenwas van de Semana Santa processies te verwijderen. Het openbare schoonmaakbedrijf Lipasam heeft tot maandag bijna 60.000 vierkante meter was verwijderd, wat overeenkomt met de lengte van iets meer dan zes voetbalvelden.

Om dit te realiseren zijn er ochtend-, middag- en nachtdiensten ingezet die hard werken om de was van de straten te verwijderen zodra de Week van Passie is afgelopen. Tijdens deze week zijn er ook dagelijks werkzaamheden uitgevoerd in de nachtelijke uren, om het reisschema van de broederschappen en de drukke gebieden niet te verstoren, zoals uitgelegd door de gemeenteraad van de stad Sevilla in een persbericht.

Tijdens de Semana Santa is het belangrijkste doel om dagelijks de opgehoopte was van de brandende kaarsen te verwijderen op gebieden met een hoog risico op ongevallen, zoals bruggen, kruispunten van hoofdwegen, geplaveide of bochtige straten. Tegelijkertijd vraagt de gemeenteraad om voorzichtig te zijn bij het lopen en rijden in gebieden met kaarsenwas, aangezien deze kan smelten bij hogere temperaturen en de grip van de banden kan verminderen.

Na afloop worden de schoonmaakwerkzaamheden versterkt en verdeeld over drie diensten om alle gebieden met opgehoopte was op openbare wegen schoon te maken, zodat alle straten van de stad zo snel mogelijk weer operationeel zijn en de verkeersveiligheid gegarandeerd wordt door de kaarsenwas te verwijderen op strategische locaties waar het een risico vormt voor bestuurders en voetgangers.

Er zijn drie groepen van elk 17 personen en gespecialiseerde schoonmaakvoertuigen verantwoordelijk voor het verwijderen van de was van de straten van Sevilla. Het huidige schoonmaakproces van kaarsenwas maakt gebruik van een van de meest geavanceerde systemen, waarbij zeer hoge druk koud water, tot 400 bar, wordt toegepast met behulp van een schoonmaakvoertuig met ingebouwde pomp en tank, verbonden met een wagen met draaiende sproeiers die het water onder druk op het oppervlak projecteren en de was verwijderen.

Ga naar de inhoud