Ken jij de beste 2 euro kostende rode wijn van Mercadona al?

Ken jij de beste 2 euro kostende rode wijn van Mercadona al?
Beeld: via canva.com & mercadona

Ken jij de beste 2 euro kostende rode wijn van Mercadona al?

Welke SpanjeVandaag lezer en Spanjefan heeft nu niet van Mercadona gehoord? Het is een van de populairste supermarktketens in Spanje met meer dan 1600 winkels Spanje en Portugal en is bekend om zijn exclusieve huismerken zoals Deliplus, Hacendado en Bosque Verde. Deze producten van hoge kwaliteit tegen onweerstaanbare prijzen worden vaak viraal op sociale media en van mond tot mond aanbevolen, zelfs voor de meest alledaagse artikelen. In dit geval kijken we naar wat de specialisten zeggen over de rode wijn. Maar wat heeft roodkapje daar mee te maken?

Het succes van Mercadona is deels te danken aan het vermogen om zich aan te passen aan de behoeften van de gewone burger door betaalbare en specifieke producten aan te bieden die voorheen alleen door topmerken tegen torenhoge prijzen werden verkocht. Deze aanpak wordt ook ondersteund door de Organisatie voor Consumenten en Gebruikers (OCU), die een analyse heeft gedeeld van de wijnen die verkrijgbaar zijn in de supermarkten en winkels van Spanje om te bepalen wie de beste aanbiedingen heeft. Daar steekt dit product met een onweerstaanbare prijs en een van de favoriete smaken uit, ongeacht de smaakvoorkeur. Deze exclusieve Mercadona wijn wordt al sinds 2021 sterk aanbevolen.

Het gaat om een exclusieve Mercadona rode wijn genaamd ‘Caperucita Tinta’ (Roodkapje Rood), gebotteld door Torre Oria en gemaakt van tempranillo-druiven voor een zachte, fruitige smaak en een intense, zurige geur. De wijn wordt gepresenteerd in een ondoorzichtige fles van 750 milliliter met een opvallend etiket waarop de naam op de rug van een rode cape te zien is, gevolgd door een afbeelding van een wolf met een rode kap op de achterkant, wat een ironische verwijzing is naar het bekende sprookje Roodkapje.

Enkele van de parameters voor het beoordelen van een goede wijn zijn de zuurgraad, het alcoholgehalte, de rijping, de kleur en de zuren. Deze wijn behoort misschien niet tot de allerbeste ter wereld, maar is dat wel in de prijsklasse waarin hij concurreert en blijft sinds 2021 een van de meest aanbevolen wijnen.

Deze wijn is ideaal om te combineren met rijst, vlees, vis en kaas. Voor slechts 1,95 euro is de drank verkrijgbaar in fysieke Mercadona-supermarkten in Spanje en Portugal en in de online winkel, die met één klik toegankelijk is binnen Spanje.

Ga naar de inhoud